YANIK İZİ ESTETİĞİ NEDİR NASIL YAPILIR


Hayatta başımıza neler geleceğini bilmediğimiz için maalesef ölümlü ya da ölümsüz kazalar ile karşılaşabiliyoruz ve özellikle çok sık rastlanan yanma vakalarında maalesef kişi canını kaybetmese bile bir ömür rahatsız edici yanık izleri ve deformasyonlar ile yaşamak zorunda kalabiliyor. Her ne kadar hafif derecelerdeki yanıkların izleri ve yaşattıkları sıkıntılar daha az olsa da özellikle ciddi yanıklarla boğuşanlar maalesef bu kadar şanslı olmuyorlar. Dolayısıyla yanık izi estetiği bu konuda kadınların ve erkeklerin yardımına koşuyor ve kişinin eski haline dönmesine yardımcı olabiliyor.

Estetik cerrahların artık oldukça başarılı bir şekilde tamamladıkları yanık izi ameliyatları pek çok kişinin derdine derman oluyor diyebiliriz. Özellikle yüksek miktarda doku kaybı yaşamış olanların kaybettikleri bu dokuların yerine yeni dokular yerleştirmeleri sadece estetik operasyonlarla sağlanabiliyor. Bunu sağlamanın yolu ise vücuttaki diğer sağlıklı bölgelerden alınan dokuların yanık izinin yer aldığı bölgeye yerleştirilmesinden geçmektedir.

Elbette tüm bedeninde yanıklar olanlarda bu yöntemlerin kullanılması çok daha zor olmaktadır ancak kısmi yanıklarda sağlam olan yerlerinizden alınan dokular sorunlu yerlere yerleştirilirken, bir yandan da yanıklara karşı geliştirilen lazer tedavileri ile bölgelerdeki sağlıklı dokuların genişletilmesine yarayan bazı yöntemler de paralel olarak kullanılabilmekte. Her ne kadar biraz emek gerektiren bir operasyon olsa da yanık izi estetiği ameliyatı son derece başarılı sonuçlara ulaşıyor.

Sizlere daha önceden bahsettiğimiz kök hücre tedavisi ve yağ transferi tedavileri de yine yanık olan bölgelerdeki alt dokuların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Zira üst deri yanık izlerinden temizlense bile alttaki tabakanın sorunlarından dolayı deformasyonlar farkedilebiliyor. Deri altına yönelik olan bu ek tedaviler sayesinde burada yer alan sorunlar da gideriliyor ve hastanın estetik açıdan yaşadığı sorunların önüne geçiliyor.

Sadece düz bölgelerde değil aynı zamanda parmaklar, eller, göğüs ve meme çevresi gibi hassas noktalarda da uygulanabilen estetik operasyonlar neticesinde çok büyük ilerlemeler yaşayabilirsiniz. Ayrıca saç ve sakal-bıyık ekimi gibi yöntemler yanıkların sonucunda bu tüylerinizi kaybettiyseniz yeniden geri dönmelerini sağlamakta işe yarar araçlar haline geliyorlar. Elbette yanık izlerinize karşı hangi estetik operasyonları olmanız gerektiğini doktorunuz size detaylı olarak anlatacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder