Vücut bakımı nasıl yapılır

Fırça Kullanımı
Fırça kullanmak, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için çok önemlidir. Dikkat edilmesi gereken, fırçanın çok sert olmamasıdır. Aksi halde, deri zarar görebilir. Kollara ve bacaklara, kalbe doğru yönelen uzun hareketlerle; göğüs, kalça ve karına, dairesel hareketlerle masaj yapın. Daha sonra bir duş alın. Vücut peelingi yapıyorsanız, fırçadan vazgeçin. İkisi beraber deri için zararlı olabilir.
Yorgun ayaklara masaj
Rahatlatıcı masajla formda kalın. Ayak masajı, tüm vücut için, mükemmel bir rahatlatıcıdır. Özellikle tabanda birçok organla bağlantısı olan sinir noktaları ve rahatlatıcı bölgeler bulunur. Önce ayak tabanını sıcaklık hissedene kadar fırçalayın. Daha sonra, bir parça vücut yağı veya kremiyle, topuktan ayağın ortasına ve ayak bileğine kadar masaj yağın. Bu işlemi iki veya üç kez tekrarlayın. Son olarak her parmağa küçük dairesel hareketlerle masaj yapın.
Çatlaklar
Hamilelikte ortaya çıkabilecek en önemli güzellik problemi çatlaklardır. Sürekli kilo kontrolü ve özenli bakımla, bu problem, önemli ölçüde giderilir. Göğüsler, karın ve bacaklarla her gün soğuk suyla duş yaptırılmalı ve daha sonra, çatlaklara karşı, kremle masaj yapılmalıdır. Ayrıca, bir çok doğal masaj yağları da, cildin elastikiyetini korumasına yardımcı olur.
Dik göğüsler
Göğüslerinin dik ve gergin olmasını isteyen her Kadının yapması gerekenler vardır. Duruşunuza her zaman dikkat edin. Dik duran bir gövdede, göğüsler de göğüs kafesi içinde doğru duruşunu korur. Kilo alıp vermekten kaçının. Çünkü bu durumdan en çok zarar gören organ göğüslerdir. Her gün düzenli olarak göğüsler için özel olan kremleri kullanın.
Dekolte için
İşte size bir haftalık kür programı: Dekoltesi olacak bölgeye her gün, yumuşak hareketlerle peeling uygulayın. Normal cilt için nemlendirici süt, kuru cilt için ise yağlı bir krem kullanın. İki günde bir maske uygulayın: Problemli ciltler için kil içeren temizleme maskesi, kuru cilt için ise krem şeklindeki nemlendirici maskeler kullanabilirsiniz.
Zarif boyun
Çene ve dekolte arasındaki deri oldukça ince ve kurudur. Ayrıca kas dokuları da yoktur. Sonuç olarak, buradaki ciltte kırışıklıklar erken başlar ve cilt elastikiyetini kaybeder. Bunun önüne geçebilirsiniz. Banyo yaparken, boynunuza yumuşak bir yüz fırçasıyla masaj yapın. Bu, kan dolaşımını artırır. Daha sonra boynu bolca kremleyin. Eğer cildiniz çoko kuruysa, haftada bir, jojoba yağıyla özel bakım uygulayın. Yağı, boynunuza bolca sürün. Bir bezle üzerine kapatıp, yirmi dakika bekleyin.
Sağlam tırnaklar
Yapılan son araştırmalar, vücuttaki protein eksikliğinin tırnakları da etkilediğini ortaya koymuştur. Doktorlara göre, bu durumda, sistein içeren jelatin tabletleri almak yararlı olur. Sistein, proteinlerin hidrolizinden meydana gelen bir amino-asittir. Bu madde, tırnağı sertleştirir ve güçlendirir.
El kremi
Ellerde oluşan kırışıklıklara karşı mutlaka el kremi kullanmak gerekir. Bu kremi kalın bir tabaka halinde elin üzerine sürün. Evlerde kullanılan folyo kağıdına sarın ve bir çift yün eldiven takın. Yirmi dakika bekleyin ve kalanı bir parça kağıtla silin.
Kırışıklıklara karşı
Aşırı güneşlenme sonucunda, boynunuzda ve dekoltenizde kırışıklıklar mı oluştu? Buğday tohumu yağıyla yapacağınız kür, var olan kırışıklıkları azaltmada faydalı olabilir. Buğday tohumu yağı, özellikle E vitamini açısından çok zengindir. Bu vitamin, zarar görmüş hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca, güneş yüzünden ya da derinin yaşlanması nedeniyle ciltte oluşan pigment lekeleri de buğday tohumu yağıyla yok edilebilir. Buğday tohumu yağı kapsüllerini eczanelerde bulabilirsiniz. Bu kapsülleri kullanarak yapılacak üç haftalık kür, çok iyi sonuçlar verebilir. Bunun için, her gün bir kapsülü kırıp, içindeki yağı problemli bölgelere sürün ve masaj yaparak cilde yedirin.
Koku oluşmasını engellemek için
Vücut pudrası kullanarak, baştan ayağa hoş bir kokuyu bürünebilirsiniz. Pudra cilde çok güzel koku verdiği gibi, yumuşaklık da sağlar. Uzun süre dışarda kalmanız gerekiyorsa purda sürmek idealdir. Kokusu çok ağır olmamasına karşın çok dayanıklı ve kalıcıdır.
Vücut maskesi
Vücut maskesi icin, duş yaptıktan sonra vücudunuzu hafifçe kurulayın. Daha sonra nemlendirici bir kremi maske kalınlığında sürün. Ardından, büyük bir banyo havlusuna sarınıp, yarım saat dinlenin. Daha sonra tekrar ılık bir duş alın.


Kontakt Lens kullananlara makyaj önerileri
Lenslerinizi daima makyajdan önce takmalısınız. Böylece gözünüze partiküllerin girmesini önlemiş olursunuz. Makyaj sonrası lens takmak için bu işte uzman olmak gerekir. Bunu makyajı bozmadan ya da lenslerinize makyaj bulaştırıp görüşünüzü bozmadan yapmak hem oldukça zordur hem de sizi gereksiz bir riske ve strese sokar.
Kontakt lens kullanlara makyaj önerileri;
Pudra toz pudralar yerine kompakt (sıkıştırılmış) pudralar kullanın. Böylece pudra partiküllerinin gözünüze kaçma riskini en aza indirmiş olursunuz.
Allık sürerken tozlanmayı minimuma indirmek için fırçayı yüzünüzde yavaşça gezdirin, darbelerden kaçının. Yumuşak kılları olan büyük ve temiz bir fırçayla allığınızın fazlasını alın. Gözlerinizi bu işlem sırasında kapalı tutun.
Sıvı göz farlarını kullanın; çok daha verimli olduğunu fark edeceksiniz. Eğer mutlaka toz farlardan kullanacaksanız her uygulamada azar azar kullanmaya çalışın. Uygulamayı mutlaka sünger uçlu bir aplikatör yardımıyla yapın ve farı sürmeden önce süngerin üzerinden fazlalıkları yok ettiğinizden emin olun. Böylece göze ve lens altına far partiküllerinin girmesine engel olursunuz.
Hangi far türünü kullanırsanız kullanın, geniş ve enlemesine darbeler yerine kısa ve boylamasına darbelerle uygulama yapın. Böylece lenslerinizin yerinden oynama riskini azaltırsınız. Bu durum göz sağlığınız için çok önemlidir.
Sıvı veya kalem şeklindeki eye-linerı hiç bir zaman alt gözün iç kısmına sürmeyin. Gözün alt kenarını çizmek için minik darbeler uygulamayın. Yumuşak uçlu kalem eye-linerlar tercih edin. Bu eye-liner’ın sürümü daha kolaydır.
Rimel türlerini kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur. Ancak kirpiklerin hacmini artırmak için içinde mikro elyaflar bulunduran rimellerden kaçının. Bu elyaflar gözlerinize kaçabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder