KENDİME UYGUN PARFÜMÜ NASIL SEÇERİM


Parfüm her ne kadar erkekler için de önemli bir kozmetik ürünü olsa da, kadınların hayatında çok daha fazla yer kaplıyor. Zira erkekler parfüm sıkmayı unutsalar bile bunu pek dert etmiyorlar ancak kadınların benimsedikleri şekilde kokmamaları onlar için büyük bir problem. Tabii ki bu durum en doğru parfümün seçilmesi gerekliliğini de beraberinde getiriyor. Bazen çevremizden sıktığımız parfümün güzel kokmadığına dair geri dönümler alabiliyoruz. Bunun başlıca nedeni parfümün kötü kokulu olmasından değil, kendimize uygun olmamasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla kendime uygun parfümü nasıl seçerim sorusunu kendinize sormaya başladıysanız doğru yoldasınız demektir.

En uygun parfümü seçmek için aklımızda tutmamız gereken ilk konu, bize uygun olmayan parfümlerin tenimizden kısa süre sonra uçacağını bilmektir. Zira beden kendisine uygun olmayan kokuyu en kısa sürede üzerinden atmaktadır ve dolayısıyla üzerinizde daha fazla kalan parfümlerin sizin için doğru olması daha yüksek olasılıktır. Bildiğiniz gibi bilek içlerine sıkacağınız parfümünüzü, hemen değil fakat bir yarım saat sonra koklayarak kontrol etmeniz, kokunun size uygunluğu konusunda büyük bir kanıt olacaktır. Koku denemelerinden önce baharatlı, acılı ya da bol etli yemekler gibi ten kokunuzu değiştirebilecek besinlerden de uzak durmanız gerektiğini unutmayın. Dolayısıyla hafif yapılan bir kahvaltı sonrasında denenecek parfümler çok daha doğru sonuçlar vereceklerdir.

Tabii ki yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı seçmeniz gereken kokularda değişiklikler meydana gelmektedir. Ağır yemekler yiyen ve teni daha baharatı özümsemiş kişilerin, bir de bunun üstüne bol baharat kokulu ve yağlı parfümleri sürmesi yanlış olacaktır. Daha havadar hissettirecek olan deniz kokusu gibi aromalar içeren parfümler bu kişilerde daha doğru seçim olacaktır. Ayrıca teni çok hafif kokan ve bu yönde beslenen kişilerin de biraz daha aromalı parfümlere yönelmeleri eksiklerini tamamlayacaktır.

Kadınların kendilerine uygun parfüm seçimlerinde bir diğer kriter ise parfümlerini nerelerde kullanmak istediklerinden geçmektedir. İş görüşmesi gibi ciddi ve önemli toplantılarda kullanılabilecek kokular daha sade ve çevreye çok yayılmayan kokular olurken, ilk buluşma gibi duygusal görüşmelerde kullanılabilecek parfümler biraz daha aroma içerebilirler ve özellikle karşı cinsin ilgisini cezbedici tipte olmalıdırlar.
KENDİME UYGUN PARFÜMÜ NASIL SEÇERİM?

0 yorum:

Yorum Gönder