ERKEK ESTETİK OPERASYON VE AMELİYATLARI


Biz kadınların estetik ameliyatlara olan ilgisi hem çevresel koşullardan dolayı hem de güzelliğe büyük önem vermemizden dolayı oldukça yüksek. Karşımızdaki kişileri etkilemenin ilk yolu iyi bir fiziksel intiba bırakmaktan geçtiği için değer verdiğimiz güzelliğimizi daha da arttırmak için çeşitli estetik operasyonlardan pek kaçınmıyoruz yahut elimizden geldiğince bilgi edinmeye çalışıyoruz. Ancak pek bu tip konulara kafalarını takmıyor görünseler de erkekler de estetik ameliyatlara dair geçmiş yıllardakine göre daha fazla merak beslemeye başladılar ve erkek estetik operasyon ve ameliyatları hakkında bilgiler ediniyor, gerekirse bıçak altına yatıyorlar.

Erkeklerin en çok tercih ettikleri estetik operasyonlar arasında kadınların tersine meme küçültme ameliyatları yer alıyor. Zira çoğunlukla genetik koşullardan dolayı erkeklerin göğüslerinde ergenlik döneminin ardından büyümeler gerçekleşiyor ve bu rahatsız edici görüntüden kurtulmak isteyenler meme küçültme operasyonlarına giriyorlar. Bu göğüs büyümesi rahatsızlığı bazen fazla kilolardan veya vücut geliştirme sonrasında çalışmamaktan da kaynaklanabiliyor ve maalesef tek etkin çaresi olarak erkeklere ameliyatlar sunuluyor.

Bir diğer tercih edilen operasyon ise yağ aldırma yani liposuction operasyonları. Pek çok erkeğin orta yaşlardan sonra büyük bir yağlanma sürecine girdiği ortada. Özellikle göbek, kalça ve göğüs bölgelerinde biriken yağlar kötü bir görüntü oluşturmanın yanında andropoza girilen bu yaşlarda büyük bir stres kaynağı da olabiliyorlar. Dolayısıyla istenmeyen bölgelerde yer alan ve sporla ortadan kaldırılamayan yağlar bir estetik ameliyat sonrasında tamamen ortadan kaldırılıyorlar.

Küçük burunlar kadınlarda tercih edilir olmalarına rağmen erkeklere dair yapılan araştırmalarda burun büyüklüğünün pek o kadar önemi olmadığı, tam tersi büyük burunların çok daha çekici ve erkeksi bulundukları ortaya çıkıyor. Ancak çeşitli kaza ve kırılmalar sonrasında oluşan şekil bozuklukları, yahut yüze göre çok fazla ve göze batacak şekilde olan büyük burunlar için yine burun ameliyatları da erkeklerin tercihleri arasında yer alıyor.

İstenmeyen kılların ve tüylerin sadece kadınlarda değil erkeklerde de olduğunu unutmamak lazım. Özellikle göğüs ve sırt bölgelerinde yer alan, rahatsız edici boyuttaki kılların alınması için epilasyon da erkeklerin tercihlerinden birisi. Zira tüysüz olması tercih edilen bu bölgeler bir yandan da bakımlı olduğunuzu ortaya koyuyor ve erkeklerin daha iyi görünmek için çeşitli epilasyonlara başvurdukları bilinen bir gerçek.

0 yorum:

Yorum Gönder