GÜNDÜZ MAKYAJI NEDiR


Günlük hayatımızda yaptığımız makyajlar, eğer özel anlar için hazırlanıyorsak büyük bir özen ile yapılmalı ve normal makyaja göre daha fazla renk, malzeme ve detay kullanımı da doğal karşılanmalı. Fakat yapılan hataların başında, gündüz makyajını da gecelere uygun makyajlara benzer bir şekilde yapmak geliyor ve özellikle erkeklerin çok makyajlı kadın olarak nitelendirdiği makyaj tipi ortaya çıkıyor. En güzel makyajın belli olmayan makyaj olduğunu dikkate alırsak, yüzümüzdeki her bir detayı tam anlamıyla ortaya koyan güneş ışığında belli olmayacak bir makyajın önemi daha da anlaşılır hale geliyor. Bunun için gündüz makyajı nasıl yapılır sorusuna, kendi makyaj tipinizi bozmadan cevap bulabilmenizin bir çaresini anlatmaya çalışacağız.

Gündüz makyajınızı yaparken, çok koyu tonlardan ve yoğun sürülmüş fondöten uygulamalarından kaçınmak gerekmektedir. Gün ışığında koyu makyajlar yapaylıklarını çok yüksek miktarda hissettireceklerdir ve bunun üstesinden gelmek için doğal renkleri tercih etmelisiniz. Kullanabileceğiniz renkler arasında sırıtmayan koyulukta ve hafif sürülmüş maviler, pembeler ya da yeşiller yahut ten rengi ürünler yer alabilir. Koyu kahve, siyah, kırmızı gibi keskin renklerden mümkün mertebe kaçınmaya çalışmalısınız.

Elbette makyajınızdan önce yüzünüzü temizlemeyi ve nemlendirmeyi de unutmamalısınız. Yoğun fondöten kullanımı yerine hafif bir kapatıcı ile yüzünüzdeki kusurları kapatmalı, ten rengi bir pudra ile parlamaları da önlemelisiniz. Ayrıca fondöteninize dikkat çekmemek için gözlerinizi ön plana çıkarabilir, rimel ile kirpiklerinizin gözlerinizi daha da dikkat çekilir hale getirmesini sağlayabilirsiniz.

Maalesef en sık karşılaşılan yanlışlardan bir tanesi allık kullanımında gerçekleşmektedir ve yoğun, koyu bir şekilde uygulanan allıklar nedeniyle güzel bir makyaj bir anda kötü bir makyaj haline gelebilmektedir. Allığınızı sürerken mümkün olduğunca hafif ve biraz dağınık olmasını sağlamalısınız. Yüzdeki doğal canlılık bir top gibi kızarıklık değil, hafif ve tatlı bir kızarıklık olduğu için makyajı da bu yönde yapmanız gündüz daha güzel, canlı ve sağlıklı görünmenizi sağlayacaktır.

Sıra dudaklarımıza geldiğinde ise, gündüz makyajının en dikkat çekici kısmı olduğunu söyleyebiliriz. Diğer bölümlerin aksine dudaklarımızda kullanacağımız açık renkler ve aynı zamanda parlatıcılar sayesinde dikkat çekici dudaklara sahip olabilir ve kırmızı gibi fazla ağır renk kullanımlarından kaçınabilirsiniz.
GÜNDÜZ MAKYAJI NEDİR, NASIL YAPILIR?

0 yorum:

Yorum Gönder