EVDE YAĞLI CiLT BAKIMI NASIL YAPILIR


Yüzümüz ve vücudumuzun geri kalanında bulunan cildimizin elbette yağa her zaman ihtiyacı var. Gerekli olan yağ miktarı deride bulunmadığında kuruluk ve çok daha fazla sorun meydana gelir ancak yağın fazlası da hem sivilce gibi etkilere yol açar hem de parlaklığından dolayı hoş olmayan bir görüntü meydana getirir. Ayrıca yağlı cilde yapılan makyajın ve uygulanan kozmetik ürünlerinin çok daha kolay dökülmesi ve zor uygulanması gibi bazı güzellik sorunları da ortaya çıkar. Yağlı ciltlerin yağını tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da uygulanabilecek bazı bakım önerileri mevcut.

Kadınlar için makyajın en büyük parçalarından birisinin fondöten olduğu kesin ancak yüksek oranda yağlı bir cildiniz varsa bu dezavantaj olacaktır ve cildiniz çok daha parlak görünecektir. Çeşitli pudralar ve nemlendirici ürünler kullanarak hem yağın fazlasının emilmesini sağlayabilir hem de güzelliğinizi korumaya devam edebilirsiniz.

Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu doğru cilt temizleme ürününü bulmak. Her ne kadar susuz kullanılan bazı temizlik ürünleri olsa da bunlar daha çok yağ barındırmayan kuru ciltler için hazırlandığından dolayı siz su ile birlikte kullanılan temizlik ürünlerini kullanmalısınız. Akne problemi olanların ise bu tip ciltlere uygun üretilmiş temizlik makzemelerini uygulamaları gerekmektedir.

Sigara, alkol, yağlı ve bol çeşnili yiyecekler de cildinizin yağlanmasına neden olarak hoş olmayan görüntüler ortaya koyar. Bunun nedeni damarların genişlemesi ve derinin çok daha kolay bir şekilde terlemesidir. A vitaminine sahip olan sebze ve meyvelerin vücuttaki yağlanmayı yavaşlattığı klinik olarak tespit edilmiştir.

Güneş koruyucu malzemeler de cildinizin yağ dengesinin korunmasına neden olur ancak kendi tipinize uygun “SD alcohol 40” işaretli güneş koruyucularını kullanmalısınız. Bu ürünler cildinizde yer alan parlaklığın giderilmesine ve yağın kontrol altında tutulmasına yardımcı olacaklardır.

Özellikle yağlı cilde sahip olanların nemlendirici kullanmama gibi bir eğilimleri vardır. Ancak cildinizin yağlı olması nemli olduğuna veya nem ihtiyacının olmadığına bir işaret değildir. Doğru şekilde nemlendirmediğiniz taktirde cildiniz daha fazla yağ üretecektir ve doğal dengesini kaybedecektir. Eğer cildinizin doğal görünümünü ve canlılığını korumak istiyorsanız sizin için en uygun nemlendiriciyi aramaktan vazgeçmemelisiniz.
EVDE YAĞLI CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR VE OLMALIDIR benzeri yazılarımız

0 yorum:

Yorum Gönder