YÜZÜM ÇOK ZAYIF NE YAPMALIYIM


Yüz güzelliği özellikle ülkemizde en çok kıymet verilen konular arasında yer alıyor ve hem erkekler hem de kadınlar yüzlerinin en çekici, en iyi şekilde görünmesi için bakımlarını ihmal etmemeye çalışıyorlar. Ancak ne kadar iyi bir bakım yapılırsa yapılsın maalesef genetik olarak varolan bazı koşullar nedeniyle her zaman istenilen sonuçları elde etmek mümkün olmuyor. Bilhassa vücudu kilolu olduğu zaman bile yüzüm çok zayıf ne yapmalıyım sorusunu kendine soran ne kadar çok kadın bulunduğunu dikkate alırsak, bu zayıflığa karşı yapabileceklerinizden de biraz bahsetmek gerekli.

Henüz genç yaşlarınızdaysanız ancak yüzünüzün zayıflık ve çöküklüğü nedeniyle daha yaşlı göründüğünüzü düşünüyorsanız dolgu yöntemi sizin için uygun demektir. Pek çok farklı dolgu malzemesi cerrahlar tarafından kullanılıyor ve yüzü çok zayıf olanların yanaklarının biraz şişirilmesi, kaldırılması ve elmacık kemiklerinin çok az daha belirginliğini kaybetmesi hedefleniyor. Bu yöntem gençlerde işe yarar ve tercih edilen bir yöntem olsa da kırk yaşından sonra maalesef yüzde sırıtır bir hal aldığında yaşı ilerleyenlerde pek tercih edilmiyor.

Dolgunun yaşlılarda verdiği sonuçları sizler de pek çok magazin dergisinde ünlülerin geldikleri durumdan anlayabilirsiniz. Peki bu yaşlarda yüzü daha derli toplu hale getirmek için ne yapmalı? Buna estetik cerrahların cevabı ise yüzün orta kısımlarının ve yanaklarının direkt olarak cerrahi müdahale ile kaldırılması oluyor. Zira artık pek iz bırakmayan ve sadece küçük sıyırıklar ile gerçekleştirilen bu müdahalelerin yaşı ilerleyenlerde iyi sonuçlar verdikleri biliniyor. Endoskopik yanak kaldırma olarak adlandırılan bu yöntem hakkında tüm detayları başvuracağınız bir estetik cerrahtan alabilirsiniz.

Bu yöntemlerin yanında son günlerde giderek daha da yaygınlık kazanan elmacık kemiği operasyonu da faydalanabileceğiniz yöntemler arasında yer alıyor. Direkt olarak ağzınızın iç kısmından açılan kesiklerle gerçekleştirilen bu operasyon sayesinde yüzünüzün genel şeklinde iyileştirilmeler sağlanabiliyor ve böylece daha orantılı ve sizi hoş gösterecek bir elmacık kemiği elde etmek mümkün olabiliyor. Bazen yüz zayıf olmasa bile elmacık kemiğinden dolayı zayıfmış gibi görünebildiği için yine doktorunuzun önerileri doğrultusunda bu ameliyatın gerçekleştirilmesi de gündemde olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder