Saçlarım Çok Yağlı


Hem erkeklerin hem de kadınların en çok şikayetçi oldukları noktalar arasında saçlarının sık sık yağlanması ve bu nedenle sürekli olarak saç yıkamak zorunda kalmak bulunmaktadır. Bunun yanında, saçların daha sönük görünmesine neden olduğu için yağlı saçlar güzelliğimizden bir parçayı da alıp götürüyorlar. Sabah yıkanan saçların ertesi sabah canlılığını, kabarıklığını ve ferahlığını hemen kaybetmesi tabii ki istenmeyenler arasında ve bu nedenle saçları çok yağlı olanların neler yapabileceklerine biraz değinmek istedik.

Saçların yağlanması maalesef bir kaç farklı nedenden dolayı kaynaklanabiliyor. Her ne kadar pek çok kişi saçları her gün yıkamanın onları yağlandırdığını iddia etse de, bu aslında pek de doğru bir yaklaşım sayılmaz. Zira saçları yıkamanın saçın ürettiği yağ miktarı üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır ve kullanılan şampuanlar uzun yıllar önce kullanılan sabunlar kadar saçın kimyasını bozmamakta, tam tersi onu besleyerek daha iyi hale getirmektedir.

Saçların yağlanmasının iki temel nedeni bulunmaktadır ve bu nedenlerden bir tanesi saç derisinin gerçekten fazla miktarda yağ üretmesidir. Bu genetik nedenlerden kaynaklanmaktadır ve genellikle kişinin tüm teni kolay yağlanan yapıdadır. Dolayısıyla saçlarınızın bakımını düzenli yapıyor ve onları temiz tutuyorsanız saçlarınızın hemen yağlanmasını engellemek için tek yapabileceğiniz onları gün aşırı yıkamaktır.

Diğer bir neden ise yağlanmayı arttırdığı gerekçesi ile saçları daha az yıkamak ve onları kirli bırakmaktır. Maalesef giderek daha da tıkanan saç derisi sağlıklı bir şekilde işlevini sürdüremez ve bu durum beraberinde daha fazla yağlanmayı ve canlılığını bulamayan saçları getirmektedir. Eğer çabuk yağlanacağını düşünerek saçlarınızın yıkanma aralarını uzun tutuyorsanız saç derinizle alakalı sorunlara hoşgeldin diyebilirsiniz.

Elbette saçların düzenli olarak yıkanmasının yanında yapabileceğiniz ve dikkat edebileceğiniz başka şeyler de var. Yağlı saçlar için üretilen şampuanları kullanabilir ve bunların yağ çözücü etkisinden faydalanabilirsiniz. Özellikle nemlendirici ya da kayganlaştırıcı özelliğe sahip olan şampuanlardan uzak durmanızı öneriyoruz.

Saçlarınızı yıkarken banyonun ardından herhangi bir şampuan kalıntısı kalmadığından emin olmalısınız ve gün içerisinde sürekli olarak saçınızla oynamamalısınız. Sürekli olarak saçınızla oynamanız saç köklerindeki yağ hücrelerini uyaracaktır ve böylece daha fazla yağ üretimine neden olacaktır. Ayrıca saç düzleştirici, fön gibi uygulamaları olabildiğince az kullanmalı ve saçlarınızı çok soğuk yahut sıcak ortamlardan uzak tutmalısınız.

SAÇLARIM ÇOK YAĞLI NE YAPMALIYIM?

0 yorum:

Yorum Gönder