BALIN CiLDE FAYDASI


Bal tarihte çok uzun zamandır kadınların güzelliklerini koruyabilmek için tercih ettikleri ürünler arasında yer alıyor ancak geçmişte ulaşmanın çok zor olduğu bu nadide besin maddesine, artık çok daha kolay bir şekilde erişim mümkün. Dolayısıyla pek çok kadın cildinin güzelliğini bal kullanarak nasıl daha iyi hale getirebileceğini de merak ediyor. Hem sürüldüğünde hem de tüketildiğinde sayısız faydasının görülebileceği balın cilde faydalarını, etkilerini ve yararlarını sizler için araştırdık ve bir araya getirdik. Dilerseniz lafı çok uzatmadan balın cildimiz üzerinde neler yaptığını sizlere aktaralım.

Cilt üzerindeki en büyük sorunlardan bir tanesi elbette çıkan sivilce ve akneler olmaktadır. Bazen rahatsızlıklardan, bazen de cilt yapısı ya da yanlış bakımlardan kaynaklanan aknelere karşı bal oldukça etkili bir çözüm olmaktadır. Sivilcelerinizin üzerine azar azar sürdüğünüz bal, aknelerin ortadan kalkmasını hızlandıracaktır ve sivilcelerin olduğu bölgeyi düzene sokacaktır. Aknelere uçuk kremi sürmek gibi şeylerle uğraşmadan en doğal şekilde bal ile kurtulmak mümkün. Ancak tüm yüzünüze uygulamamanız gerektiğini unutmayın.

Kış aylarında sık sık tenimizdeki çatlamaların ortaya çıktığı ortada. Eğer sizi rahatsız edecek düzeyde çatlaklarla karşılaşıyorsanız, bir miktar bal almalı ve daha sonra çatlakların ortaya çıktığı bölgelere çok ince bir şekilde sürmelisiniz. Masajlarla desteklediğiniz ve teninize güzelce yedirdiğiniz balı, yarım saat sonra yıkayarak temizlerseniz ve bunu günde en az bir defa uygularsanız teninizdeki pek çok sorunun ortadan kalktığını görebilirsiniz.

Çeşitli ev kazaları, sinek ve böcek ısırıkları gibi sebeplerden dolayı cildinizde çeşitli yaralar ve kesikler oluşuyorsa, bunun çaresi de yine aralıklarla bal uygulamaktan geçmektedir. Tabii ki çok fazla değil ancak yine ince bir tabaka olarak kullandığınız bal, sahip olduğunuz yaraların çok daha çabuk iyileşmesine olanak tanıyacaktır. Ayrıca yanıklarınız üzerine de buzla pansuman yaptıktan sonra çok az bal sürebilirsiniz.

Saçlar da aslında uzamış deri hücrelerinden oluşuyorlar ve dolayısıyla balın nimetlerinden faydalanabiliyorlar. Saçlarınızın fazlaca bakımsız olduğuna inanıyorsanız ve fön çekmek, düzleştirici kullanmak gibi nedenlerle yıprandıklarını düşünüyorsanız, onları yıkarken şampuanın içine birazcık da bal karıştırın ve durulamadan önce bir süre bekleyin. Daha sonra bir şampuan daha yaparak saçlarınızın baldan tamamen arındırılmasını sağlayabilir ve daha canlı saçlara kavuşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder