SAÇ YIKAMA NASIL YAPILIR


Kadınların saçları onların en çok değer verdikleri parçalarından bir tanesi ve güzel bir saçın ne kadar güçlü bir silah olduğunu bilen kadınlar saçlarını en güzel hale getirmek için çaba gösteriyorlar. Bakım kremleri, şampuanlar, özel tedaviler ve çok daha fazlasını kullanırken saçlarınızı uygun şekilde yıkadığınızdan emin misiniz?

Saç dökülmesi, kırıklar, sönük saçlar ve pek çok diğer saç sorunu aslında saç yıkama esnasında yapılan yanlışlardan kaynaklanabiliyor. Günlük yaşam içerisinde unutabildiğimiz saç yıkama tavsiyelerini uygularsanız faydasını göreceğiniz aşikar. İşte yapmanız gerekenler;

-          Şampuan ve kremleri uygulamadan önce saçlarınızın yeterince ıslandığından emin olmalısınız. Kuru saçların içerisinde kalan hava şampuan ve diğer malzemelerin saçınızın diplerine kadar nüfuz etmesine engel olacaktır ve gereken yerlere ulaşmasını engelleyecektir.

-          Saçlarınızın uzunluğuna göre şampuanınızı ne kadar kullanacağınıza karar vermelisiniz. Kısa saçlarda çok fazla şampuan uygulamak gereksiz olduğu kadar sağlıksızdır da. Uzun saçlarda ise yetersiz şampuan kullanmak faydalı olmayacaktır. Saçlarınızın tamamen köpürdüğünden emin olmalısınız.

-          Saç derinize yapacağınız yavaş ve etkili bir masaj şampuanınızın tüm saç derisine ulaşarak gerçek bir temizlik yapmasını sağlayacaktır. Yüzeysel olarak yapılan yıkamalar ne kadar sık olurlarsa olsunlar gerçek bir sağlık veremezler.

-          Banyodan çıkmadan önce saçlarınızı yapabildiğiniz kadar iyi bir şekilde durulamak ve saçlarınızda herhangi bir şampuan artığı kalmadığından emin olmak gerekiyor. Zira saçınızda kalan kimyasallar kaşıntı, kepek ve dökülmelere sebep olabileceğinden dolayı saçlarınızın istediğiniz güzelliğe ulaşmasını engelleyecektir.

-          Durulamanın ardından saçlarınıza saç kremi uygulamayı unutmayın. Saç diplerine uygulanması tavsiye edilmeyen saç kremlerini saç uçlarınıza güzelce yedirin ve bütün saça dağılmasına dikkat edin. Şampuanlarda olduğu gibi saç kremlerinde de saçınızın tamamen durulandığından ve artıklardan temizlendiğinden emin olmalısınız.

-          Havlu ile kurulamak yerine uçlardan başlayarak saçınızın suyunu akıtmaya çalışın. Fazlalık olan sular gittikten sonra saçlarınızın havlu ile sararak suyun havluya geçtiğinden emin olun. Kurulama işlemi sırasında saçlarınızı yıpratmamaya ve çok karıştırmamaya dikkat etmelisiniz.

Pek çok basit işlemden meydana gelen bu saç yıkama tavsiyelerine uymaya çalışırsanız saçlarınızdaki sorunların çoğundan kolaylıkla kurtulabileceğinizi siz de görebilirsiniz.
SAÇ YIKAMA NASIL YAPILIR benzeri

0 yorum:

Yorum Gönder