KIŞIN CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR


Kış aylarının beraberinde getirdiği soğuk havanın cildimiz üzerinde zayıflatıcı ve hassaslaştırıcı etkisi olduğundan dolayı bunun üzerine bir de bir sıcak bir soğuk ortamlarda bulunmamızı eklersek cildimizin ne kadar zorlandığını ve yıprandığını tahmin edebilirsiniz. Kışın meydana gelen bu zor koşullara karşı cildimizi korumak ve onu en iyi şekilde muhafaza etmek de dikkat etmemiz gereken bazı şartlara uyarsak bir o kadar kolay.

Özellikle sedef hastalığı, egzama ve cilt kuruluğuna hali hazırda sahip olanların kışın çok sık ısı farkı bulunan ortamları  değiştirmemeleri ve banyo yaparken sıcak su yerine daha ılık su kullanmaları faydalı olacaktır. Bu tip sert değişiklikler ve banyodaki sıcak su cildin nem dengesinin bozulmasına sebep olacaktır ve çok daha erken yaşlanmayı beraberinde getirecektir. Özellikle hasta, yaşlı ve çocukların kışın bu konuya çok daha dikkat etmeleri faydalarına olacaktır.

Kış mevsiminde güneşe alerjisi bulunan ve güneş görmemesi gereken estetik operasyonlar geçirenlerin de harekete geçmesi ve bahar gelmeden operasyonlarını tamamlaması çok önemli. Soğuk ve yorucu etkenlere karşı korunmak güneşe karşı korunmaktan çok daha kolay olduğundan dolayı cilt sağlığınızı riske atmadan estetik ve kozmetik operasyonları halletmenin en uygun zamanı kış mevsimidir.

Cilt neminizi koruyabilmek için kullandığınız temizlik malzemelerinin kaliteli olmasına ve kuru bir cilde sahipseniz içerisinde nemlendirici bulundurmasına dikkat etmelisiniz. Banyoda sıcak su kullanımını önleyerek ve banyonuzun 15 dk’nın altında gerçekleştirerek pek çok cilt kuruluğu sorununun da önüne geçebilirsiniz.

Banyonuzun ardından size uygun olan losyon ve kremleri kullanarak cildinizin bakımını gerçekleştirmeyi unutmayın. Sürekli olarak ellerini yıkaması gerekenlerin bu krem ve losyon kullanımını daha sık gerçekleştirmeleri gerekebilir. El yıkama sürenizi de çok fazla uzatmadan 10-20 saniye içerisinde tamamlamanız bakım işinizi kolaylaştıracaktır.

Kışın cilt bakımınızı gerçekleştirirken diğer aile bireylerinizin de soğuğa karşı hazırlıklı olduğundan ve uygun bakımlarını gerçekleştirdiklerinden emin olmaya çalışın. Bazı cilt hastalıklarının psikolojik sebepleri de olduğundan dolayı içinizin rahat olması hem cildinizin hem de genel sağlık düzeyinizin iyi olmasına yardımcı olacaktır.

Rüzgarlı ve fırtınalı havalarda cildinizin yüz, kulak, boyun gibi açıkta kalabilecek bölgelerini elinizden geldiğince bu etkenlere maruz bırakmamanız da kışın cilt bakımınızı kolaylaştıracak önlemler arasındadır.


KIŞIN CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR

0 yorum:

Yorum Gönder