GÜNEŞ KREMİ NASIL KULLANILIR


Güneş sağlıklı bir vücudun düzenli olarak maruz kalması gereken etkenlerden bir tanesi. Atalarımızın da söylediği güneş girmeyen eve doktor girer sözü güneşin genel sağlığımız için önemini kanıtlar derecededir. İhtiyaç duyduğumuz D vitaminine ancak güneş yardımıyla sahip olabildiğimizi ve psikolojik olarak sağlıklı olmanın güneş ışığına bağlı olduğunu da dikkate alırsak güneşin hayatımız için vazgeçilmez olduğunu anlayabiliriz.

Ancak tüm bu olumlu etkilerinin yanında güneş ışığına sürekli ve fazla miktarda maruz kalmak cildimiz için de bir o kadar zararlı. Özellikle zararlı güneş ışınlarını engelleyen ozon tabakasının yıllar içerisinde zarar görmesi nedeniyle günümüzde bu ışınlara çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor.

Güneş kremleri bu zararlardan korunmamız için hazırlanan ürünler ve doğru şekilde kullanımları özellikle aşağıdaki kategorilerde yer alanlar için elzem:

-          Önceden yanık problemleri yaşamış olanlar

-          Ailesinde cilt kanserine dair vakalar yer alanlar

-          Sürekli olarak yoğun ve fazla miktarda güneş ışığına maruz kalanlar

-          Ciltlerinin genç kalması için özen gösterenler

Güneş ışınları hastalıklara yol açmanın yanında yaşlandırıcı etkilere de sahipler ve bu bahsettiğimiz kategorilerde yer alanların kesinlikle güneş kremlerini düzenli olarak kullanmaları gerekiyor.

Güneş kremlerini kullanırken unutmamanız gerekenler de mevcut:

-          Direkt olarak güneş ışığı almayan bölgelerde kullanmanız gerekmiyor

-          Düzenli olarak kullanım durumunda cilt doktorlarına danışmakta fayda var

-          Yüz gibi hassas bölgelerde 40 ve daha üzeri korumaya sahip güneş kremleri tercih edilmeli

-          Alerjik reaksiyonlar meydana gelirse farklı markaların güneş kremleri denenmeli

-          Güneş alsa dahi cam arkasında bu ışınların zararı mevcut değildir, bu nedenle açık havada kullanımı yeterlidir

-          Suya karşı dayanıklılığı olan ve kolay silinmeyen ürünler kullanılmalı

-          3-4 saatlik kullanım süresi olan güneş kremleri bu sürenin ardında tazelenmeli

Çocukluğunda yoğun miktarda yanık problemleri yaşamış olanların ve yüz bölgesi sürekli olarak güneşe maruz kalanların düzenli güneş kremi kullanımına çok daha dikkat etmeleri gerekiyor. Cilt kanserine kadar ilerleyebilen güneş yanıklarından güneş kremleri yoluyla korunmak da bir o kadar kolay.
GÜNEŞ KREMİ NASIL KULLANILIR

0 yorum:

Yorum Gönder