SAÇ BOYARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ


Saçlarınızdaki beyazlardan dolayı yahut doğal saç renginizi beğenmemekten dolayı saçlarınızı boyamak isteyebilirsiniz. Elbette size en yakışacak şekilde hazırlanmış saçların güzelliğinize güzellik kattığını yadsıyamayız ancak saç boyarken yahut boyatırken yapılan pek çok yanlış size güzellik vermek yerine varolan güzelliğinizin de önünde bir engel haline gelecektir. Alerjik reaksiyonlardan kaynaklı sağlık problemleri de estetik kaygılara sebep olabilmekte ve saç boyalarının zararları arasında sayılabilmektedir.
Bu reaksiyonların en önemli sebepleri arasında erken yaşta saç boyamaya başlamak görülmektedir. Zira saçlarınızın sürekli olarak boya ile kaplı olması nedeniyle boyanın içeriğinde bulunan bazı maddeler genç yaşlarda vücut tarafından tepkiyle karşılanabilir ve bunlar saçtan kolayca çıkmadıkları için başınıza bela olabilirler. Boyanızdan herhangi bir rahatsızlık hissettiğiniz anda bol su ile yıkamayı ve boyayı saçınızdan akıtmayı kesinlikle unutmamalısınız.
Aynı zamanda saçlarınızı çok sık bir şekilde boyamaya çalışırsanız görebileceğiniz yan etkiler ve saçlarınızda cansızlık, kabarmalar ve sorunlar meydana gelecektir. Gerekli olduğunu düşünmedikçe saçlarınızı bir daha boyamaktan kaçınmanız sağlıklarını daha iyi bir şekilde korumalarını sağlayacaktır.
Pek çok saç boyası setinin içerisinde alerji testinin nasıl yapılması gerektiğini anlatan talimatlar yer almaktadır. Her markanın ve her modelin içerisinde bulunan maddeler değişkenlik gösterebildiği için saç boyanızda bir değişiklik gerçekleştirdiğinizde testleri yenilemeyi sakın unutmayın. Zira saç boyaları doğal değil kimyasal maddelerdir ve bu özelliklerinden dolayı dikkatli bir şekilde kullanılmalıdırlar.
Saç boyarken dikkat etmeniz gerekenlerden bir tanesi de boyama işleminden önce saçlarınızın temiz olması ve tarayarak dolaşmaların ve dağınıklıkların açılmış olmasıdır. Kirli saçta boyanın tutması saçlarınıza bulaşan diğer maddelerden dolayı daha zor olacağı için hem boyama öncesinde hem de boyama sonrasında saç temizliğinize çok dikkat etmelisiniz.
Tabii ki saçlarınızı boyadıktan sonra dikkat etmeniz gerekenleri de unutmayalım. Özellikle pek çok kadın saçlarının rengi ile sürekli oynamayı ve çeşitli denemeler yapmayı sever. Ancak ne kadar çok farklı boya ve renk kullanırsanız saçlarınızın yıpranmasını o kadar çok ilerletirsiniz. Zira sürekli olarak farklı bir maddeye maruz kalan saçlarınız her boyamanın ardından daha cansız ve kötü bir görünüm alacaktır.
SAÇ BOYARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

0 yorum:

Yorum Gönder