ORGANİK MAKYAJ ÜRÜNLERİ NEDİR


Makyaj ve kozmetik malzemeleri tarihin başlangıcından beri kadınların gözdesi olan şeyler arasında yer alıyorlar. Antik Mısır medeniyetinden tutun da günümüze kadar popülerliğini koruyan ve kadının güzelliğini daha da ön plana çıkarmak için kullanılan bütün bu malzemeler tabii ki teknolojinin ve sanayinin gelişmesi ile zaman içerisinde doğal yapılarını kaybettiler ve çoğunlukla kimyasal maddelerden oluşmaya başladılar.
Cildimize uyguladığımız tüm bu kimyasallar ise derimiz tarafından kısmen de olsa vücuda alınıyor ve zaman içerisinde yan etkiler ve yaşlanma gibi belirtilerin ortaya çıkmasına neden oluyorlar. Tüm bu kötü etkilerden korunmak için ise son zamanlarda organik makyaj ürünleri bazı firmalar tarafından piyasaya sürülmeye başlandı.
Organik makyaj malzemelerini kimyasal makyaj malzemelerinden ayırabilmek için elbette bazı dikkat edilmesi gereken noktalar mevcut. Dilerseniz ilk olarak iki tip ürün arasındaki farkları inceleyelim:
Organik makyaj ürünleri Ecocert veya Cosmebio adlı iki sertifikaya sahip oluyorlar. Farklı yerlerden sertifikası olduğunu iddia eden üreticilere inanmamak gerekiyor.
Kozmetik üründe kullanılan tüm içeriklerin tamamen organik bir şekilde yetiştirilmiş olması önemli.
Yapay içerikler ve hammaddelerin kesinlikle makyaj ürünü içerisinde bulunmaması lazım
Organik makyaj ürünlerinin vücudumuza herhangi bir zararı bulunmazken, sentetik malzemelerin sebep olduğu erken yaşlanma, cilt problemleri, kanser ile diğer bağlantılı rahatsızlıklara da rastlama şansınız oldukça düşük bir hale geliyor. Zaman içerisinde kimyasal kozmetik ürünlerin sahip olduğu bu zararlı maddeler vücutta biriktiği için bunlardan uzak durmaya çalışmak yerinde bir tercih olacaktır.
Neredeyse bütün makyaj malzemeleri için organik ürünler piyasaya sürülebiliyor ve bunları büyük mağazalarda bulma şansınız var. Eğer ki yakınlarınızda organik makyaj ürünleri bulmakta sıkıntı yaşıyorsanız devasa bir mağaza olarak internet de elinizin altında diyebiliriz.
Bunun yanında bu sağlıklı ürünlerin saklanmasına kimyasal makyaj ürünlerine göre daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Zira yapılarında pek çok koruyucu maddenin kullanılmamasından dolayı raf ömürleri çok daha kısıtlı olan organik ürünleri toplu şekilde almak yerine ihtiyacınız kadar alarak kullanmak sorun yaşamanızı engelleyecektir.
Eğer makyaj seviyorsanız bu önerilerimizi dikkate almalı ve makyajın size verdiği zararlardan en iyi şekilde korunmalısınız.
ORGANİK MAKYAJ ÜRÜNLERİ NEDİR?

0 yorum:

Yorum Gönder