FOTOĞRAFLARDA GÜZEL ÇIKMAK İÇİN NE YAPMALI


Fotoğraf çekinmek eşinizle, dostunuzla, çocuklarınızla veya sadece arkanıza manzarayı alarak en çok yapmayı sevdiğiniz şeylerden birisi olabilir. Ancak bazen çektiğiniz onlarca fotoğraftan bir tanesini bile beğenmeyebilir, neden bu kadar kötü çıktığınızı merak edebilir, fotojenik olmadığınıza kanaat getirebilirsiniz. Aslında fotoğraflarda kötü çıkmanın en büyük sebepleri fotoğraf çekinirken nasıl davranılması gerektiğini bilmemekten kaynaklanmaktadır.
Bu nedenle fotoğraflarda güzel çıkmak için neler yapılması gerektiğini bir araya getirerek sizin için bir güzellik rehberi oluşturmaya karar verdik. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan güzel fotoğraflar için önerilerimize başlayalım.
İlk olarak sürekli fotoğraflarda iyi çıkmak istiyorsanız daha önceden çekindiğiniz ve güzel göründüğünüz bir tanesini bulup genel olarak tarzınızı bu fotoğraf üzerinden devam ettirmenizdir. Makyaj ve saç tipinizden tutun da giyiminize kadar sizi güzel gösteren detayları fotoğraflardan bulup belirleyebilirseniz bundan sonraki çekimlerinizde de benzer şeylere dikkat ederek çok daha keyif alabilirsiniz.
Fotoğraf çekinirken söylenen bazı klasik sözler vardır. Bunlar peynir veya gelin kelimelerinden tutun da cheese ya da money gibi farklı yabancı kelimelere kadar oldukça geniş bir skalaya sahiptirler. Herkesin ağız yapısı aynı olmadığı için size en uygun olan gülümseme kelimesini seçmeli ve bunu fotoğraflarda pratik etmelisiniz.
Canlı, parlak ve hareketli bir cilt yapısı her ne kadar genel güzelliğiniz için çok iyi olsa da pek çok kadın fotoğraflarda pasparlak çıkan yüzünden şikayetçidir. Siz de böyle bir şikayete sahipseniz mat makyaj ürünlerini kullanarak fotoğraflarda daha iyi bir görüntü elde edebilirsiniz.
Tam gün ortasında, her yerden yüzünüzün detaylarını ortaya çıkacak ışıklar gelirken çekilen fotoğraflarda elbette kötü çıkma olasılığınız çok daha fazladır. Bu nedenle özellikle havanın kızıla çaldığı akşam saatlerinde, daha loş bir ışık varken fotoğraf çekinmeniz hem size bir gizem katacaktır hem de yüzünüzün kusurlarını örtmekte yardımcı olarak fotoğraflarda güzel çıkmanızı sağlayacaktır.
Tabii ki sizle ilgili olmayan sebeplerden dolayı da fotoğraflarda kötü çıkabilirsiniz. Özellikle bazı fotoğraf makineleri yüzünüzdeki kusurları çok öne çıkarır yahut oran orantı problemlerine neden olur. Kaliteli ve iyi fotoğraf çekmesi ile bilinen marka ve modelleri tercih etmeyi unutmayın.
Elbette güzel görünmeniz ve temiz, iyi bir giyim, makyaj ve doğal görünen yapınızla kamera karşınıza geçmeniz gerektiğini söylememize gerek yok. Eğer yorucu ve bitkin bir gün geçireceğinize inanıyorsanız fotoğraflarınızı günün başında çekinerek dinç ve canlı görünebilirsiniz. Sigara ve alkol tüketiyorsanız bu ürünleri çok fazla tüketmeden önce fotoğraf çekinmeniz fotoğraflarda çok daha güzel görünmenizi sağlayacaktır.
FOTOĞRAFLARDA GÜZEL ÇIKMAK İÇİN NE YAPMALI?

0 yorum:

Yorum Gönder