KARIN GERME ESTETİĞİ AMELİYATI


Özellikle yaz döneminin yaklaştığı şu günlerde eminim ki pek çok kadın karın bölgesinde sahip olduğu sarkmalar, izler ve diğer rahatsız edici şekillerden şikayet ediyordur ve bunların çözümü konusunda araştırmalar yapıyordur. Elbette bu tip sorunlardan beslenme diyetleri ve egzersizler ile kurtulmak mümkün ancak hem kısmi bir etkileri olması hem de uzun vadeli olmaları nedeniyle bu çözümler herkes için uygun olmayabilir.

Karın germe estetiği ameliyatı da en kısa sürede güzel bir karına sahip olmak isteyenler için estetiğin sunduğu çarelerde bir tanesi. Karın germe operasyonu karnınızdaki çatlakların, sarkmaların, şişmelerin ve diğer bombelerin tamamen giderilmesi için yapılıyor ve her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor.

Bu operasyonu en sık tercih edenler arasında hamilelik geçirmiş olanlar, çok yüksek kilolardan düşmüş olanlar, çeşitli kaza veya tedaviler sonucunda sıkıntılar yaşayanlar ile genetik olarak böyle bir yapıya sahip olanlar gelmektedir. Hastanın durumuna göre bütün karın bölgesinde yahut hafif vakalarda sadece göbek deliğinin alt kısmına uygulanan karın germe estetiği böylece çok çeşitli isteklere cevap verebiliyor.

Elbette ameliyat gerçekleştirilmeden önce dikkat edilmesi gerekenler ve doktorun bilgilendirilmesinin iyi olacağı konular mevcut. Özellikle kısa zaman sonra çocuk yapmak için çalışmaya başlayacak olanlar, ciddi organ rahatsızlıkları bulunanlar, kalp damar ve kan hastalıklarına sahip olanlar ile genetik diğer rahatsızlıkları olanların karın germe estetiği operasyonu için doktorlarına bütün bu konuları anlatmaları ve onun onayını almaları gerekmektedir.

Çok ağır bir operasyon olmasa da karın germe işleminin ardından hastayı biraz uzun sayılabilecek bir iyileşme dönemi bekleyecektir. Bir kaç gün içerisinde hastaneden taburcu edilen hasta bir iki hafta sonra günlük hayatına dönebilmekte ancak bütün ameliyat izlerinin tamamen ortadan kalkması bir yılı bulmaktadır. Aynı zamanda iyileşme sürecinde karın bölgesini fazla zorlayacak işlem ve fiziksel hareketlerden kaçınılmalı, yara bölgesinin açılmasına neden olacak şartlardan uzak durulmalıdır.

Nadiren de olsa operasyon bölgesinde enfeksiyon ve iltihap gibi durumlar görülebilmektedir. Bu nedenle herhangi bir sıradışı durumda hemen doktorunuza görünerek gerekli tedavilerin sağlanması unutulmaması gerekenler arasındadır.

0 yorum:

Yorum Gönder