DOĞAL YOLLARLA SELÜLİT TEDAVİSİ VE KURTULMA


Selülitlerin kadınların başının belası olduğu ve bazen gençlikte, bazen orta yaşlarda bazen de yaşlılıkta ortaya çıkması nedeniyle tam olarak ne zaman selülite karşı hazır olunması gerektiğini bilmek çok zor. Bu nedenle selülitin gelmesini beklemektense selüliti önleyici davranışlarda bulunmak her zaman daha faydalı olmaktadır.

Selülitin önlenmesi için düzenli uyku ve hayattan tutun da doğru beslenme rejimine ve spora kadar onlarca dikkat edilmesi gereken nokta olduğundan dolayı bunları günlük hayatın karmaşası içerisinde pek de hatırlamıyoruz. Üstüne bir de iş stresi, sigara, alkol gibi onlarca etken eklendiğinde genetik faktörlerin de etkisiyle selülitlere merhaba demek zorunda kalıyoruz.

Eğer siz de selülitlere merhaba demek zorunda kaldıysanız tabii ki çareler tükenmiş değil. Pek çok estetik ameliyat ve operasyon selülite karşı etkili olabiliyor ancak bu yazımızın içerisinde estetik müdahalelerden ziyade doğal yollarla selülit tedavisi ve selülitlerden kurtulma üzerine yoğunlaşacağız.

İlk olarak yapmamız gereken selülitlerimiz varken daha da yoğunlaşmalarını ve çoğalmalarını önlemek olmalıdır. Kısaca unutmamanız gereken maddeleri sıralamak gerekirse;

    Tuz ve şeker tüketiminizi kısıtlamalı, bol tuzlu peynirler ve yemekler gibi konularda dikkatli olmalısınız
    Havuç, pirinç, patates ve elma gibi yağ içerisinde su tutan sebze ve meyvelerden sakınmalısınız
    Şeker tüketiminizi olabildiğince düşürmelisiniz
    Alkol, nikotin, kafein ve pek çok bol gazlı, şekerli içecekten uzak durmalısınız
    Günde en az 2 litre su içmelisiniz

Aynı zamanda yüksek kilonun selülitin genetikle birlikte en büyük sebeplerden birisi olduğu bilinmekte. Kilolarınızı kontrol altına alabilmek için uzun vadeli ve istikrarlı bir diyet programı uygulamalısınız. Unutmayın ki aniden kilo vermenizi sağlayan sağlıksız rejimler selülite karşı mücadelede işe yaramayacaklardır. Bu nedenle sağlıklı ve vücut dengenizi koruyacak, uzun vadede kilolarınızı kaybettirecek diyetler selülite karşı çok daha güçlü ve doğal bir tedavi olanağı sunacaklardır.

Yapabileceğinize inanıyorsanız selülitli bölgelerinize hafif masajlar uygulamanız da iyi bir taktiktir. Ancak çoğunlukla sert bir şekilde yanlış uygulanan bu masajı yumuşak ve sakin bir biçimde gerçekleştirmelisiniz. Selülitleriniz üzerinde yoğun bir baskı gerçekleşirse bu onların daha da uzun süre yerlerinde kalmalarına neden olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder