KAN ŞEKERİ DÜŞÜNCE NE YAPMALI


Kan şekeri ile ilgili sorunlar neredeyse herkeste bulunmaktadır ancak genellikle fark edilmediklerinden dolayı pek çok kişi ciddi belirtiler ortaya çıkmadıkça bunun pek üzerinde durmamaktadır. Herkeste farklı bir oranda ortaya çıkan kan şekeri düşüklükleri özellikle ciddi bir şekilde gerçekleştiklerinde günlük hayatı sekteye uğratacak etkilerde bulunabilirler ve dolayısıyla şeker hastalığına sahip olmayanların durumdan habersiz olmaları nedeniyle bu etkiye karşı herhangi bir önlem almaları da imkansız hale gelir. Dilerseniz kan şekeri düşünce ne yapmalı diyorsanız sizin için topladığımız cevapları aktarmaya başlayalım.

İlk olarak kan şekerinizin düştüğünü nasıl anlayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Özellikle tatlı krizlerine girenler, öğle vakitlerinde sık sık bağ ağrıları yaşayanlar, uykunun ortasında uyananlar, sürekli olarak kabuslar görenler, daimi olarak kendini yorgun hissedenler ve acıktıkça çok daha sinirli, agresif hale gelenler kan şekerlerinin düştüğünden şüphe etmeliler. Yukarıda bahsettiğimiz bu durumlar şekerli şeyler tüketmenizin ardından son buluyorlarsa ilk olarak doktorunuza danışmalı ve ciddi bir sorununuz olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Bazen hastalıklar nedeniyle kan şekeri düşse de bazı kişilerde bu durum hastalığa dönmemekle birlikte yine de sık sık yaşanabilmektedir. Kesin bir çözümün olmadığı bu tip durumlara karşı çantanızda her zaman bir bitter çikolata bulundurmanız yerinde olacaktır. Her ne kadar geçici bir çözüm gibi görünse de bu hem günlük hayatınızın aksamasına engel olacaktır hem de şikayetlerinizin azalmasını sağlayacaktır. Elbette bütün bir çikolatayı değil sadece ufak bir kareyi tüketmeniz gerekmekte. Zira daha fazlası kan şekeri dengenizin bozulmasına ve çözümün sonuçsuz kalmasına neden olacaktır.

Bazı durumlarda kan şekerindeki düşmeler fiziksel değil psikolojik etkenlerden dolayı meydana gelmektedir ve maalesef bu tip vakalarda psikolojik destek alınmadan kan şekerinin stabil hale gelmesi mümkün olmamaktadır. Psikolog yahut psikiyatr desteğiyle bu sorunlarınıza çözüm bulmanız kan şekerinizin düzelmesi için iyi bir adım olacaktır. Özellikle sürekli olarak araç kullananlarda kan şekeri düşüklükleri dikkat dağınıklığı, hızlı araç kullanma ve kaza durumlarına neden olabilmektedir.

Çok hızlı ve gereğinden fazla, ağır yemekler yemek de bir kaç saat sonra kan şekerinin düşmesine neden olacaktır. Dolayısıyla yemeklerinizin ayarında ve sakin bir şekilde yendiğinden emin olmalısınız. Böylece insülin hormonu salgınızı dengede tutabilir ve gelecekte şeker hastalığına kadar gidebilecek etkilerden uzak kalabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder