ELMA SUYUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR


Elma suyunun hem tadının güzel olması hem de oldukça fazla faydasının görülmesi nedeniyle son zamanlarda kadınlar tarafından sıklıkla tercih edildiği bir gerçek. Zira artık kozmetik çözümlerden sıkılan kadınlar daha doğal ürünlerle güzelliklerini korumak istiyorlar ve bu da hem uygun fiyatlı, hem kolay ulaşılabilir hem de çabuk uygulanabilir ürünlere yönelinmesine neden oluyor. Elma suyunun cilde faydaları ise bugünkü konularımız arasında ve hem cildinize hem de genel sağlığınıza olan etkilerinden biraz bahsedeceğiz.

Cildimizin gerekli besinleri, vitaminleri ve mineralleri alamadığında çok daha hızlı bir şekilde yaşlandığı gerçek. Bu maddelerin en önemlilerinden 2 tanesi ise C ve E vitamini olarak karşımıza çıkıyor. Her iki vitamin de elma suyunda bol bol bulunuyor ve böylece cildinizin kendi dokusunu sağlıklı bir şekilde koruması için gerekli tedariği elde edebiliyorsunuz. Deri hücreleriniz kendini daha hızlı yenileme fırsatı elde ettiklerinde ise hem daha gergin bir cilde sağlıklı olabiliyorsunuz hem de bu sayede kırışıklıkların miktarında azalmalar meydana geliyor.

Bunun yanında elma suyundaki anti oksidan maddelerin de cilt sağlığına katkısı olduğu yadsınamaz. Direkt olarak cilde sağlık katmasının yanında kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyucu olan elma suyu, böylece kan akışınızın ve ritminin düzgün olmasını sağlıyor. Düzgün kan akışı ise elbette cilt dokularının da gereken oksijeni alarak yapısını korumasına yardımcı oluyor. Zira kılcal damarların yeteri kadar kan ve oksijen taşımadığı durumlarda kırmızı yanaklarınızın da kalmadığını, sarardığınızı siz de şimdiye dek fark etmişsinizdir.

Tabii ki bu koruyucu etki beynimiz için de geçerli ve hem beyin sağlığımızı koruyan hem de bu sayede daha az strese kapılmamızı sağlayan elma suyu, sıkıntı ve dertlerden kaynaklı erken çökmelere karşı etkili bir araç olabiliyor. Sık sık kendinizi gergin ve stresli hissediyorsanız elma suyu tüketimini arttırarak bunlardan biraz da olsa sıyrılabilir, dolayısıyla stresin getirdiği sarkma ve yaşlanma belirtilerinden kurtulabilirsiniz.

Elbette her üründe olduğu gibi elma suyunda da ölçüyü kaçırmamak ve günde bir bardak tüketimle kendimizi sınırlandırmak iyi olacaktır. Bu miktar ihtiyaç duyduğunuz besinlerin karşılanması için yeterli olacaktır. Ayrıca düzgün bir beslenme rejimine sahip olmanız da cildiniz üzerinde koruyucu bir etki yapacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder