KAÇ YAŞINDA ESTETİK OLUNUR


Estetik operasyonların gün geçtikçe daha da ucuzlaşması ve toplumun her kesimine kolayca ulaştırılabilmesi sayesinde, gençlerden tutun da yaşlılara kadar herkes kendinde beğenmediği ya da güzelleştirilebileceğine inandığı bölgelerinde estetik ameliyatlar yaptırmak için arayışlar içerisine girmeye başladı. Hem kadınların hem de erkeklerin plastik cerrahiye olan bu merakı tabii ki ameliyatların ne zaman yapılması gerektiğine dair soru işaretlerini de oluşturdu. Zira bazı durumlarda estetik müdahaleler ne kadar gerekliyse, bazı durumlarda da o kadar keyfi ve gereksiz kaçabiliyor.

Siz de kaç yaşında estetik olunur diyenlerdenseniz hazırladığımız bu yazımızda ne zaman hangi estetikleri olabileceğinize dair bilgiler vermeye çalışacağız.

Unutmamanız gereken en önemli noktalardan bir tanesi, kişinin günlük yaşantısını etkileyecek yahut toplum içinde sosyal olarak konumunu zedeleyebilecek şekilde bir estetik rahatsızlığı bulunması halinde bunun her yaşta yapılabilecek olmasıdır. Bu tip sorunlar arasında aşırı büyük burun, yüzde oran orantı bozuklukları, aşırı büyük göğüsler ve benzeri sıkıntılar yer almaktadır ve tercihen ergenlik bitiminde yapılmaları öngörülse de daha erken zamanlarda da doktor tavsiyesi üzerine gerçekleştirilebilirler.

Gelgelelim zaruri olmayan ancak yapılması istenen estetik müdahalelere. Özellikle gençliğin yavaş yavaş solmaya başladığı otuz yaş sonrasında, yaş ilerledikçe kendini daha çok belli edecek olan ince kırışıklıklara karşı ufak operasyonlar gerçekleştirilebilir. Ayrıca vücut artık büyümeyi tamamen sonlandırdığından dolayı memelerinin boyutlarından şikayetçi olan kadınlar da hem göğüs büyütme hem de göğüs küçültme operasyonlarını bu yaşlarda gerçekleştirebilirler.

Otuzlu yaşların ardından kırklı yaşlara gelindiğinde ise karşımıza giderek artan kilo ve yağ yakamama sorunları çıkacaktır. Selülitten tutun da bel, kalça ve boyun bölgelerinde biriken fazla yağlara kadar pek çok kilo problemi yavaşlayan metabolizma nedeniyle bu yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Yağ aldırma operasyonları ile sarkan bölgeleri gerdirmek için yapılan ameliyatlar bu yaşlarda yapılabilirler.

Ellili yaşlar ise artık özellikle ellerde ve vücut kıvrımlarında meydana gelen kırışma ve sarkmaların yaşandığı dönemdir. Kök hücre tedavileri, gerdirme operasyonları ve gençleştirme ameliyatları ellili yaşları da daha genç bir şekilde geçirmenizi sağlayacaktır. Zira kaybolan doku hücrelerinizin desteklenmesi ve belirmeye başlayan lekelerin ortadan kaldırılması en önemli noktalar arasında yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder