ESTETİK AMELİYATTA İZ KALIR MI


Estetik cerrahi ya da diğer adıyla plastik cerrahinin son yıllarda giderek daha da popüler hale geldiği, fiziksel görünümünden hoşnut olmayanların bir numaralı tercihi olmaya başladığı kuşku götürmez bir gerçek. Estetik operasyonlar arasında göğüs ve meme işlemlerinden tutun da gözlere, fazla yağlara ve buruna kadar onlarca farklı bölgeye yapılan işlemler yer almaktadır ve pek çok kadın ameliyat masasından oldukça memnun halde kalkmaktadır.

Ancak sağlık için yapılan ameliyatlarda olduğu gibi estetik ameliyatlarda da kesme, biçimlendirme işlemleri çok olduğu için maalesef kadınların ve erkeklerin en çok korktuğu konular arasında estetik ameliyatta iz kalır mı sorusu yer almaktadır. Zira daha güzel görünmek için yapılan bu ameliyatların ardından kalabilecek rahatsız edici izlerin ne kadar moral bozucu olduğunu biliyoruz.

Sizin için bu konuda bir iyi bir de kötü haberimiz var. Kötü haber, estetik ameliyatların bir kısmından sonra iz kalmaktadır. İyi haber, hepsinden sonra iz kalmamaktadır ve kalanlarda da gereken önlemler alınmaktadır. Dilerseniz bu konuyu sizin için biraz daha açmaya çalışalım.

Örneğin liposuction adlı yağ aldırma operasyonunda herhangi bir iz kalmamakta ve hasta operasyonun ardından yaşamına devam edebilmektedir. İlk başlarda bir miktar morarma, kızarma gibi yan etkiler görülebilse de bunlar bir kaç hafta içerisinde gitmekte ve tamamen istenilen görüntü elde edilmektedir. Bu konuda yan etkilere dair bilgileri doktorlarınız zaten sizlere aktaracaktır.

Amma ve lakin pek çok diğer plastik müdahalede izler maalesef kalmaktadır. Bu izlerin de çaresini bulan tıp uzmanları, ameliyat olan bölgeye göre izleri saklamanın yollarını buldular ve buna ek olarak estetik dikiş adlı bir dikiş yöntemi geliştirdiler. Uygulamanın temelinde ameliyat olunan bölgenin yakınındaki görünmeyen noktalarda derinin açılması ve daha sonra bu noktalardan kapatılması yer almaktadır.

Organlara göre listelemek gerekirse, burun bölgesindeki ameliyat izleri deliklerin iç kısımlarına, göze dair estetiklerde çoğunlukla göz kapaklarının iç bölgelerine, meme büyütme operasyonlarında koltuk altlarına, kulağa dair ameliyatlarda ise kulak arkalarına, saç işlemlerinde ise saçın içine gizlenmektedir. Görebildiğiniz gibi estetik ameliyatlardan sonra kalan izlerin pek çoğu günlük hayatta görülemeyecek vücut bölgelerine saklanmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder