GÜNEŞ LEKELERİ NASIL GEÇER, LAZER TEDAVİSİ


Yaz dönemi geldi ve herkesin bir an önce kendini sıcak kumlara, ardından da soğuk sulara atmak istediğinden eminim. Ancak bütün bu eğlence arasında maalesef hem kadınlar hem de erkekler ciltlerine gereken özeni göstermeyi unutuyorlar ve daha sonra şikayetçi olacakları cilt lekelerinin ortaya çıkmasına neden oluyorlar. Geçen senelerden cildinizde kalan güneş lekelerinin üzerine bir de her sene yeni lekelerin eklenmesi oldukça moral bozucu olabiliyor ve doğru şekilde önlem aldığını sanan pek çok kişi yaz sonunda acı gerçek ile karşılaşıyor.

Ciltte ortaya çıkan güneş lekelerinin oluşması maalesef geçirilmelerinden çok daha kolay ve bu nedenle güneş lekelerini geçirmenin en iyi yollarından bir tanesi direkt olarak en başta bilinçli bir şekilde güneşe çıkmak ve lekeler daha ortaya çıkmadan önlemleri almak. Bunu sağlamak için bilinen en iyi yöntemlerden bir tanesi güneş kremi sürmek ancak kremlerin kullanımında yapılan hatalar nedeniyle yine kötü sonuçlar alınabiliyor.

Güneş kreminizi her zaman dışarı çıkmadan yirmi dakika önce iyice sürerek kullanmalı ve iki-üç saat aralıklarla sürekli olarak yenilemelisiniz. Ayrıca sadece yazın değil, kış mevsiminde, hatta havanın yağmurlu olduğu zamanlarda bile güneş kreminizi eksik etmemelisiniz. Güneşin zararlı ışınlarından doğru şekilde korunmak cildinizdeki güneş lekelerine karşı iyi bir önlem olacaktır. Sahip olduğunuz kıyafetlerin güneşin leke oluşumunu engellemekte başarılı olmama ihtimali yüksek. Zira ince kıyafetler güneşin sadece görünen ışığını engellerler ve geri kalan tüm ultraviyole ışınların cildinize temas etmesine engel olamazlar.

Eğer çoktan lekelendiyseniz ve bu güneş lekelerinden kurtulmanın yollarını arıyorsanız karşımıza en etkili yöntem olarak lazer yöntemi gelmektedir. Lazer tedavisinde kullanılan ışınlar güneşin cildinizde bıraktığı lekeleri ortadan kaldırmak üzere yönlendiriliyorlar ve bir kaç seans sonrasında ciddi sonuçlar alınabiliyor. Elbette tedavinin ardından yine cildinize dikkat etmez ve kendinizi korumazsanız lekelerin yeniden geri geldiğini görmeniz pek şaşırtıcı olmayacaktır.

Tedavi sonrasında doktorunuzun önerdiklerini dikkatle uygularsanız lekeleriniz kalıcı olarak ortadan kalkacaktır ve seansın ardından en azından bir hafta boyunca güneşe çıkmamanız gerektiğini unutmazsanız bir iki hafta içerisinde lekelerin tamamen ortadan kalktığını görebilirsiniz. Hemen taburcu edilen hastalar güneşten sakınmak şartıyla günlük hayatlarına kolayca dönebilmektedirler.

0 yorum:

Yorum Gönder