KİLO ALDIRAN HASTALIKLAR NELERDİR


Çok yemek yediğiniz, hareketsiz bir hayata sahip olduğunuz, psikolojik sorunlar yaşadığınız için veya çok daha fazlası nedeniyle kilo alıyor olabilirsiniz. Ancak bu tip kilo aldırıcı etkenlerin hiç birinin sizde olmadığına inanıyorsanız ancak kilo almaya devam ediyorsanız bu vücudunuzda bulunan başka rahatsızlıkların yan etkisi olabilir ve bir uzmanın muayenesini gerekli kılar.

Kilo aldıran hastalıklara kısaca değinmeye çalışacağımız yazımızda kendi kendinize teşhis koymamanız ve bu maddelerin sadece uzmanlara görünmek için size hazırlanmış bir referans olarak benimsemeniz önemli. Zira kendi başınıza yapacağınız teşhis ve tedaviler kilo alma sorununuzu çok daha büyük bir sağlık sorununa döndürebilirler.

Kilo almanızın sebeplerinden bir tanesi vücuttaki östrojen hormonunun eksikliği olabilmektedir. Halk arasında cinsel hormon yetmezliği olarak da adlandırılan bu rahatsızlık eksikliğin türüne farklı tedavi tipleri gerektirebiliyor.

Aşırı yağlı besinler tüketmek, bu tüketimi sonradan azaltsanız veya kesseniz bilr Hipotalamus’un bozulmasına neden olacaktır ve böylece vücudunuzun enerji alma/harcama dengesi bozulacaktır. Bu yaşanan bozukluk da elbette size aşırı kilo alma ve obezite olarak geri dönecektir.

Uyku kalitenizi etkileyen sorunlar, uyku düzeninde yaşanan bozukluklar yiyip içme alışkanlıklarınızdan tutun da vücudunuzun bağışıklık sistemine kadar pek çok alanı etkilemektedir. Sürekli olarak doygunluk hissinizin azalmasına sebep olabilen bu durum nedeniyle çok daha sık ve fazla yiyor hale gelmiş olabilirsiniz.

Hipotiroid rahatsızlığı vücudun sahip olduğu durağan metabolizma hızını düşürmektedir ve azalan metabolizma çok daha az enerji tüketeceğinden dolayı kilo alımı mecburi hale gelecektir. Rahatsızlığınıza bir tıp görevlisinden destek alarak son vermez ve tedavi olmazsanız kilolarınız vücut içerisinde su ve tuzun tutulmasından dolayı gitgide artmaya devam edecektir.

Her ne kadar bir hastalık diyemeyecek olsak da genetiğinizde bulunan kodlar da ne kadar kilo alacağınıza belli bir oranda karar vermektedir. Pek çok sağlıklı beslenme, spor ve hayat kalitesi gerekliliklerini karşıladığı halde sürekli olarak kilo alanların bu seçeneği de akıllarında tutarak alınan her kilonun çok ciddi bir rahatsızlık veya başarısızlık olmayabileceğini düşünmeleri gerekiyor.
KİLO ALDIRAN HASTALIKLAR NELERDİR

0 yorum:

Yorum Gönder