GÖĞÜS – MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI


Göğüs veya diğer adıyla meme küçültme ameliyatı tam tersi olan göğüs büyütme ameliyatının ardından en popüler estetik ameliyatlardan birisi olmaya devam ediyor. Özellikle büyük göğüslerin günlük hayatta yaşattığı sıkıntılardan şikayetçi olan kadınlar meme küçültme ameliyatı sonrasında bu sıkıntıların son bulmasından oldukça memnunlar.

Büyük göğüslere sahip olan kadınların en büyük şikayetleri arasında sarkıklık, omuz, sırt ve boyun ağrıları, kamburlaşma, fazla ağırlıktan dolayı rahatsızlık, göğüs altının yanması ve terlemesi ve çok daha fazla şikayet bunlardan sadece bir kaç tanesi. Giyilen kıyafetlerin vücuda oturmasında yaşanan problemler ise sağlık açısından olmasa da psikolojik olarak kadınların moralini bozan etkenler arasında yer alıyor.

Göğüs küçültme ameliyatları burada kadınların imdadına koşuyor ve modern estetiğin sağladığı cerrahi olanaklar tüm şikayetlere son verebiliyor. Uzman estetisyenlerle birlikte çalışmanız durumunda hem istediğiniz göğüs ölçülerine kavuşma imkanına sahip olabiliyorsunuz hem de bu konuda profesyonel olan doktorunuz sizin vücut yapınıza ve ihtiyaçlarınıza göre öneriler vererek en uygun olan meme küçültme operasyonunu gerçekleştirebiliyor.

Göğüs küçültme operasyonuna karar vermeden önce yaşınızın uygun olduğundan ve göğüslerinizin gelişimlerini tamamladıklarından emin olmanız gerekiyor. Zira tam gelişimini tamamlamamış göğüsler büyümeye devam edeceklerinden ameliyat sonrasında aynı sıkıntılar baş gösterebilir.

Ayrıca anne olmayı düşünen adaylar operasyon sırasında süt bezlerinden bir kısmını kaybedebileceklerini unutmamalılar. Süt bezlerindeki bu bir miktar kayıp hamile kalmanız ve çocuk doğurmanız durumunda yetersiz anne sütü üretiminize sebep olabilir. Gelecek planlarınıza göre meme küçültme ameliyatına karar vermeniz bu konuda yararınıza olacaktır.

Ameliyatın bir handikapı ise pek belirgin olmasa da iz bırakmasıdır. Zira cerrahi bir ameliyat olduğundan dolayı modern tekniklerle bu izin belirginliği ve boyutu minimum hale getirilmiş olsa da pek çok kişiyi rahatsız etmeyecek düzeyde bir iz mevcut olacaktır. Daha küçük göğüslerin rahatlığını mı yoksa iz olmamasını mı tercih edeceğinize göre kararınızı vermeniz gerekiyor.

Son yıllarda ülkemizde oldukça ilerleme gösteren estetik uzmanlığı kadınların da büyük ilgisini çektiğinden dolayı her ilde göğüs ameliyatlarını gerçekleştirebilen uzman doktorlar mevcut. Siz de bulunduğunuz ildeki farklı uzmanlara danışarak nasıl bir göğüs küçültme operasyonu geçirmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder