YÜZ GERME AMELİYATI NEDİR


Yüzde meydana gelen sarkmalar ve onların sonucunda oluşan kırışıklıklar yaş ilerledikçe kadınların en büyük kabuslarından bir tanesi haline geliyorlar. Bu sarkma ve kırışıklıkları önlemek için pek çok kozmetik yöntem yer alsa da hiç bir krem hiç bir malzeme zamana karşı koyamadığı için bir süre sonra doğal olarak yüzde istenmeyen görüntüler meydana gelebiliyor.

Yüz germe ameliyatı bu sorunun üstesinden gelebilmek için uzman estetisyenler tarafından gerçekleştiriliyor ve her ne kadar yüzde meydana gelen sarkmaları önceden ameliyat yoluyla önlemek mümkün olmasa da sarkmalar oluştuktan sonra doğru şekilde operasyon gerçekleştirildiğinde sarkmalar büyük oranda düzeltilebiliyor.

Elbette meydana gelen kırışıklıkların yapıları da ameliyatın faydalı olup olmayacağını belirlemede büyük etki gösteriyor. Şiddetli yüz ifadelerinden kaynaklanan kırışıkları yüz germe ile yoketmek maalesef mümkün değil. Kasların hareketlerinden dolayı meydana gelen bu kırışıklıklar cilt sarkmasından meydana gelen kırışıklardan çok daha farklı.

Yüz germe operasyonlarında temel olarak gerilmenin gerçekleştirildiği yerler boyun, yanaklar ve alındır. Bu üç kısım yıllar geçtikçe bir uyum içerisinde sarktıklarından dolayı yüz germe operasyonu sırasında da aynı uyum ile gerdirilmeleri gerekir. Sadece tek bir bölgede gerçekleştirilen yüz germe operasyonu yüzün yapay bir hale bürünmesine sebep olacağı için kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Ameliyat tamamlandığında kişinin sarkmaları, kırışıklıkları ortadan kaldırılmış olsa bile hastaya dair yüz görünümü korunmalı ve başka biriymiş gibi algılanacak çok büyük yüz hatları değişiminden kaçınılmalıdır. Böylece hastanın sosyal yaşamındaki ruhsal huzuru çok daha iyi bir hale gelecek ve kendi olarak gençliğine dönmenin mutluluğunu yakalayacaktır. Doktorunuzu belirlerken özellikle bu konuda onun onayını almaya dikkat edin.

Yüz gerdirme operasyonlarında bazı zamanlar tüm bir yüzde germe uygulamaya gerek kalmamaktadır. Dudaklar, gözler ve alın çevresindeki ufak çaplı sarkma ve kırışıklıklar bölgesel gerdirme çalışmalarıyla da düzeltilebilir durumdadır ve bütün bir yüze germe operasyonu uygulamaya gerek yoktur.

Yüz yapınıza en uygun ve ihtiyacınız olan yüz germe ameliyatını bulabilmek için doktorunuzla iyi bir çalışma gerçekleştirmeniz ve ona neler konusunda şikayet ettiğinizi, hangi konularda iyileştirmeler beklediğinizi detaylıca anlatmanız gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder