GIDI SARKMASI İÇİN UYGULANABİLECEK YÖNTEMLER


Gıdı sarkması bazen genetik nedenlerden dolayı, bazen de vücudu deforme edici işlerde çalışmaktan, stresten, psikolojik rahatsızlıklardan, kilo alma ve vermeden, hamilelikten veya pek çok diğer sebepten dolayı oluşabiliyor. Özellikle önceki yıllara oranla çok daha hızlı bir yaşama sahip olan günümüz gençlerinde bile yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan bu sorun çene altında yer alan bölgede kas ve yağların deforme olarak sarkmasıyla meydana gelir.

Gıdı sarkmasını estetik cerrahi anlamında tedavi edebilmek için üç adet yöntem kullanılmaktadır. Bunlar Liposuction (yağ aldırma), germe ameliyatı (operasyonu) yahut botoks olabilmektedir. Dilerseniz bu üç yöntem hakkında sizleri bilgilendirelim ve sizin için hangisinin daha uygun olduğuna dair karar vermenize yardımcı olalım.
Gıdı Germe Operasyonu

Gıdı bölgesinde çok fazla yağlanma göstererek normalin çok üzerinde bir kas ve deri gevşekliğine sahip olanlarda gıdı germe ameliyatı gerekli olmaktadır. Yüzün alt kısmını germe yöntemiyle gerçekleştirilen bu operasyonun ardından hasta bir süre boyun hareketlerine kısıtlama getirmek zorunda kalıyor. Ameliyat sonrası yeniden sarkmayı önlemek için gerçekleştirilen bu kısıtlamada boyunluk kullanımı bile gerekebiliyor. Operasyonun ardından gelişen estetik cerrahi teknikleri sayesinde çok belirgin olmayan izler kalabiliyor ancak bu izler kadınlar tarafından kolaylıkla saklanabilirken erkeklerde sakallar ve kıllar nedeniyle zorluklar yaşanabiliyor.
Botoks Operasyonu ile Gıdı Germe

Botoks ufak tefek gıdı düşüklüklerine sahip olanlarda uygulanabileceği gibi gıdı germe ameliyatı ve yağ aldırma operasyonu gibi diğer operasyonlarla ortak şekilde kullanılabiliyor. Daha çok ufak detayları şekillendirebilmek ve gıdıya son halini vermek için kullanılan Botoks hafif vakalarda da son çözüm olarak uygulanabiliyor.
Yağ Aldırma Operasyonu (Liposuction)

Çok fazla sarkma ve deri ile kaslarda deformasyon sorunlarına sahip olmadığı halde yağ probleminden yakınanların tedavi yöntemi ise yağ aldırma ameliyatı veya diğer adıyla Liposuction. Bu yönteme başvurmak için yüz ve gıdı derisinin yeteri kadar esnek olması gerekiyor zira alınan yağın ardından gıdıda herhangi bir sarkma kalmaması en çok dikkat edilmesi gerekenler arasında. Lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilen gıdı yağ aldırma ameliyatının ardından hasta kolayca günlük hayatına devam edebiliyor. Gerekirse bu operasyon diğer ameliyatlar ile de desteklenebiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder