GÖĞÜS DİKLEŞTİRME AMELİYATI


Göğüs boyutu veya dikliği kadına en çok güven veren fiziksel özelliklerden bir tanesi. Bazen göğüsler ideal boyutlarda olsalar bile dik olmama, sarkma gibi sorunlar hem doğuştan kaynaklanabiliyor hem de hamilelik ve emzirme gibi olaylar sonrasında gerçekleşebiliyor. Bu nedenle göğüs büyütme veya küçültme operasyonlarının yanında göğüs dikleştirme ameliyatı da hakkında en çok bilgi edinilmek istenen ameliyatlar arasında.

Göğüs dikleştirme veya diğer adıyla meme dikleştirme ameliyatı estetik bir operasyon olduğundan dolayı uygun donanımlara sahip bir sağlık kurumunda gerçekleştirilmeli. Ameliyatın genel anestezi ile gerçekleştirilmesi gerekiyor ve aşağı yukarı 3 saatlik bir süreye sahip. Tabii ki sorunsuz bir şekilde bunu gerçekleştirebilmek için uzman ve deneyimli bir doktor ile birlikte çalışmanız da şart.

Ameliyat sona erdikten sonra 2-3 saat içerisinde ayağa kalkmanız mümkün ve sadece 1 gün hastanede kalmanız yeterli oluyor. Elbette ameliyat cerrahi bir operasyon olduğundan dolayı bir miktar ağrı hissetme şansınız yüksek ancak ağrı kesici maddelerle bunu pek hissetmeniz olası değil. Operasyon sonrasında kısa dönemli ödem ve morarmalar gerçekleşebilir ama bunların süresi 1-2 haftadır ve daha sonra kendiliğinden ortadan kaybolurlar.

Ameliyattan bir kaç gün sonra banyo yapmaya başlayabilirsiniz ve doktorunuz kendiliğinden eriyen gizli dikişler kullanıyorsa dikişlerinizi aldırma gibi zahmetlere de girmeniz gerekmez.

Göğüs büyütücü operasyonlarda en sık sorulan sorulardan birisi elbette göğüs dikleştirme operasyonlarından sonra da soruluyor. Ameliyattan sonra yeniden hamile kalırsanız emzirme sorunları yaşayıp yaşamayacağınızı merak ediyorsunuzdur.

Pek çok meme dikleştirme ameliyatında süt bezlerine dokunulmaz ve memenin içerisindeki süt kanallarına zarar verilmemeye çalışılır. Bu açıdan emzirme konusunda herhangi bir sorun mevcut olmasa da emzirme ve gebeliğin ardından göğüslerde yeniden sarkmalar meydana gelmesi mümkündür.

Ameliyat sonrasında göğüslerde belli belirsiz izler kalabilir ancak bunu etkileyen genetik yapı, yaş ve cilt özellikleri gibi pek çok etken vardır. Ten renginin de önem kazandığı ameliyat izinin ne kadar kalıp kalmayacağı operasyondan 6 ay sonra belli olur.

Eğer konu hakkında çok daha fazla bilgi edinmek ve kendinize uygun olan dikleştirme operasyonuna karar vermek istiyorsanız tabii ki bulunduğunuz yerdeki uzmanlar ile görüşmeniz ve size uygun bir plan hazırlamanız gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder