DİZ KAPAĞI ESTETİĞİ AMELİYATI


Bacak ve dizler özellikle yaz aylarında en çok dikkat çeken noktalardan bir tanesi. Kısa etekler, şortlar, plajda mayolar derken güzel görünmeye gayret eden bir kadının önem göstermesi gereken en değerli bölgelerden birisi olan dizler eğer istediğiniz görünümde değillerse sizin için birer kabus haline de gelebilirler.

Diz kapağı estetiğinin kötü olmasının sebeplerinden bir tanesi de kasık ve uyluk bölgelerinde yer alan dokuların sarkması ve bu sarkmaların aşağı doğru birikerek diz kapağı üzerinde katmanlar oluşturmasıdır.

Bu estetik sorunlarından dolayı özellikle Avrupa ve Amerika’da çok popüler olan diz kapağı estetiği için gerçekleştirilen ameliyatlar yavaş yavaş ülkemizde de önem kazanmaya başladı.

Diz kapağı için yapılan estetik operasyonlar kısmen bacak estetiğinin geneline de müdahale gerektirebiliyor çünkü bacakta yer alan dokular diz kapağı ile doğrudan ilişkili durumda. Yapılabilecek müdahaleler yağ alma, yağ yerleştirme işlemlerinden tutun da lazer damar yakma işlemlerine ve yeniden şekillendirme operasyonlarına kadar geniş bir skalada ilerliyor.

Ayrıca sadece cerrahi yoldan değil, çeşitli kremler vasıtasıyla da diz dokusu yumuşatılarak daha iyi bir görünüm alması için destek sağlanabiliyor. Bu konuda tabii ki uzmanlara danışmak ve kendi kafamıza göre tercihlerde bulunmamak gerekiyor.

Diz kapağı estetiği ameliyatları tahminen bir kaç saat sürüyor ve hasta hemen evine taburcu edilebiliyor. Mevcut hayatından herhangi bir feragatte bulunması gerekmeyen hasta böylece doktorunun dikkat etmesini belirttiği bazı noktalar haricinde herhangi bir zorluk çekmiyor ve aktif iyileşme sürecinin bir parçası oluyor.

Bu estetik ameliyatın her ne kadar tekrarı çoğunlukla gerekmese de konu tamamen kişinin sahip olduğu deri yapısına bağlı olduğundan dolayı nadiren ufak bir iki operasyon daha gerekebiliyor.

Elbette estetik operasyonlara karar vermeden önce bazı dikkat edilmesi gerekenleri düzenli uygulayarak en başından diz kapağı sorunlarının önüne geçebilir veya geciktirebilirsiniz. Bunlar arasında merdiven çıkıp inmek, sıvı tüketimini yeterli düzeyde tutmak, sürekli oturmamak ve sürekli ayakta durmamak yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder