GEBELİKTE CİLT BAKIMI YAPILIR MI NASIL YAPILIR



Gebelik yani hamilelik süresince bedenimizde meydana gelen değişiklikler aynı zamanda hoş olmayan görüntülere, lekelere, kırışıklıklara, çatlaklara ve diğer istenmeyen etkilere sebep olabilir. Elbette bunu önlemek ve gebeliğin ardından karşılaşılabilecek bakım sorunlarının önüne geçebilmek için hamilelik sırasında da cilt bakımı yapılmalıdır. Ancak gebelikte nasıl cilt bakımı yapılacağı konusunda bilginiz olursa bebeğinize herhangi bir zarar vermeden güzelliğinizi kolayca koruyabilir ve moralinizi de yüksek tutabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken konuların başında ellerinizin nemini korumak yer alıyor. Bedeninizde meydana gelen değişikliklerden kaynaklanan ellerde, deride ve cildinizde, saçlarınızda meydana gelen kuruluklarla mücadele ederken doktorunuzun önereceği nemlendirici kremleri ve nemlendiric sabunları tercih edebilirsiniz. Kendiniz bir krem seçmeden önce uzmanların görüşlerini almanız bebeğinizin sağlığını riske atmamanız için önemli. Özellikle kimyasal yapılı nemlendiricilerden her zaman uzak durmalısınız.

Hamilelik süresince meydana gelebilecek saç dökülmesi gibi rahatsızlıklarda kesinlikle kimyasal yapılı bakım ürünlerinden uzak durmalı ve saç boyanızı da bitkisel çözümler ile gerçekleştirmelisiniz. Aksi taktirde saç derinizden vücudunuza geçebilecek olan maddelerin bebeğinizin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri meydana gelebilir.

Hem gebelik sırasında hem de doğumdan sonra meydana gelen sivilceler de sizde rahatsızlık uyandırabilir ancak özellikle ilaçlarla gerçekleştirilen sivilce tedavilerinden uzak durmalı ve cildinizin yağ düzeyini  kontrol edecek sabun ile kremleri denemelisiniz. Düzenli olarak cildinizi temiz tutmanız ve gözeneklerinizin nefes almasını sağlamanız hamilelikte pek çok sivilce sorununun çaresi olacaktır.

Emziren annelerin göğüs uçlarında meydana gelen çatlaklar ise en çok gelen şikayetler arasında yer almaktadır. Sadece çatlaklar değil, aynı zamanda bölgenin hijyeni de önem verilen konular arasındadır. Emzirmeden önce göğüs uçlarının ılık su ile temizlenmesi ve emzirmenin ardından yine temizliğin gerçekleştirilmesi bebeğinizin sağlığı açısından da önemlidir. Ayrıca emzirdikten sonra göğüs uçlarınızın kuruluğundan emin olmalısınız, zira sütyen içine sokulan göğüsleriniz ıslak kalmaları halinde çeşitli bakteri ve hastalıklara davetiye çıkaracaklardır.

Çeşitli tüylenme ve kıl sorunları da hamilelik sırasında dikkatinizi çekebilir ancak özellikle lazer tedavisi gibi tedavileri hamilelik sonrasına bırakmanız hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için en önemli noktalar arasındadır.

Cilt lekeleriniz de gebelik döneminde artabilirler ancak doktorunuzla birlikte düzgün bir beslenme ve vitamin programı oluşturmanız karşılaşabileceğiniz pek çok leke sorununun önüne geçilmesini sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder