DETOKS NEDİR NASIL YAPILMALIDIR


Modern hayatın beraberinde getirdiği hava kirliliği, ilaçlı sebze ve meyveler, hormonlu hayvanlar ve çok daha fazlası insan vücudunun en büyük düşmanlarından bir tanesi ve bütün bir gün boyunca bedenimize aldığımız bu toksik maddelerden kurtulabilmek için özel bir çaba sarfetmek gerekiyor. Detoks adı verilen bu işlemler sayesinde sağlığını giderek kaybeden vücudumuzum içerisindeki tüm bu maddelerden korunmak ve onları dışarı atmak mümkün hale geliyor.

Detoks sayesinde hem fiziksel hem de psikolojik pek çok rahatsızlığa karşı kendimizi korumak ve halsizlikten tutun da diğer rahatsızlıklara kadar pek çok sorunun kaynağını yok etmek mümkün. Ancak herkesin kendi yaşam biçimine göre nasıl detoks gerçekleştireceği değiştiğinden dolayı detoks nasıl yapılmalıdır sorusuna dair en genel ve temel cevapları vermeye çalışacağız.

Öncelikle vücudumuzdaki tüm işlemler oksijen yardımıyla gerçekleştiği için soluduğumuz havanın temiz olmasına ve bol bol nefes almaya dikkat etmemiz gerekiyor. Her ne kadar ülkemizde pek yaygın olmasa da yurtdışında oksijen barlar yer alıyor ve bu mekanlarda daha yüksek oksijen oranına maruz kalmanız mümkün hale geliyor. Özellikle büyük şehirlerin havasında düşük olan oksijen miktarını düzenli olarak telafi etmenize yardımcı olan bu yöntem elbette sigara içenler için de oldukça faydalı olacaktır.

Vücudumuzda yer alan zararlı ve toksik maddelerden kurtulmayı amaçladığımız için sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak da oldukça etkili bir detoks görevi görecektir. Zira direkt olarak kanımıza toksin maddeleri salan sigara ve alkolün diğer detoks yöntemleri uygulasanız dahi vücudunuza ciddi zararları var.

Eğer maddi durumunuz uygun ise bol bol organik sebze ve meyveleri tercih etmeli, bol bol su tüketmeli ve içtiğiniz suların 7-7.50 Ph değerleri arasında olmasına dikkat etmelisiniz. Özellikle içtiğiniz asit düzeyi yüksek sular genel asit dengenizin bozulmasına neden olacaktır.

Bunun yanında gün içerisinde çeşitli maddeler ile kaplanan ve ölü dokularla dolan cildinizin nefes alması ve dışarıya toksin maddeleri çıkartabilmesi de detoksun önemli bir parçası. İdrar ve sindirim sisteminin yanında en büyük boşaltım organı olan derinizin sık sık banyo ve su masajları ile temizlenmesi, ölü derilerden arındırılması çok daha kolay bir şekilde oksijen almasını ve zararlı maddeleri vücudunuzdan çıkarmasını sağlayacaktır.

Yeşil çay gibi antioksidan etkiye sahip olan doğal çaylar da detoksunuza destek olarak zararlı maddelerden kurtulmanızı sağlayacaktır. Hem yemekleri hem de çaylarınızı hazırladığınız kapların paslanmaz çelik, cam yahut porselen olmasını sağlarsanız teflon gibi çeşitli zararları dokunabilecek alet edevatlardan uzak durabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder