SAÇ EKİMİ NEDİR NASIL YAPILIR


Saç dökülmesi ve kelleşme nedeniyle saç ekiminin çoğunlukla erkeklerde yapılması genel olarak toplumda sadece erkeklere yapıldığı anlamını doğursa da aslında kadınlarda da saç ekimi gerçekleştirilmekte ve hastaların şikayetleri giderilmektedir. Özellikle saçlara uygulanan fönler, boyalar, düzleştiriciler, hormon tedavileri ve diğer rahatsızlıklar nedeniyle giderek artan saç dökülmeleri her ne kadar kadınlar tarafından saçlarının geri kalanı ile gizlense de büyük rahatsızlıklar verebilmektedir.

Kadınlarda saç dökülmesinden kaynaklanan saç ekiminin oldukça az rastlanır olması özellikle konunun kadınlar için bir tabu olmasından ve kolay saklanabilmesinden ileri gelmektedir. Erkeklerdeki gibi tamamen bir alanın kelleşmemesi nedeniyle giderek azalan saç yoğunluğu gizlenmekte ve tedavi bu kısmi kelliği kendine yakıştırmayan kadınlar tarafından geciktirilmektedir.

İşte saç ekimi bu saç dökülmelerinin sebep olduğu kötü görüntüleri, psikolojik etkenleri ve sağlıksızlığı ortadan kaldırmak üzere uygulanan bir estetik tekniktir. Erkeklerde olduğu kadar kadınlarda da uygulanabilen saç ekimi özellikle demir eksikliği, hamilelik, doğum kontrol hapları gibi rahatsızlıklar sonrasında meydana gelen aşırı dökülmelerin yeniden tedavi edilmesinde kullanılmaktadır.

Tedavi ilk bulunduğunda kıl köklerinin deriden bir grup ve bütün halinde çıkarıldığı yöntemler uygulanırken günümüzde ilerleyen teknoloji ve ucuzlayan estetik masrafları nedeniyle herhangi bir iz bırakmayan ve her bir kökün teker teker alındığı yöntemler de benimsenmeye başlamıştır. Yapılan tedaviler sonrasında neredeyse mükemmel sonuçlara ulaşıldığı ve saç dökülmelerinden arta kalan seyreklik ve problemlerin tamamen ortadan kalktığı görülmüştür.

Saç ekiminde erkeklerin tedavisinde gerçekleştirildiği gibi kadınlarda da temel saç kaynağı olarak ense kullanılmaktadır. Ensedeki kıl köklerinin homojen olarak saçın diğer bölgelerine dağıtılması sayesinde kolaylıkla çok daha sık ve güzel bir saç görünümü elde edilmekte ve hastaların şikayetleri son bulmaktadır.

Bunun yanında erkeklik hormonu fazla salgılanan kadınlarda saç dökülmelerinin daha fazla gerçekleşmesi nedeniyle saç ekiminin yanında bazı erkeklik hormonu salgılanmasını engelleyici ilaçlar ve tedaviler de uygulanmaktadır. Bazen saç ekimi ile birlikte bazen de tamamen ayrı bir tedavi olarak uygulanan bu yöntemler hakkında maalesef tüm doktorlar bir fikir birliğine varmış değiller.

Eğer saçlarınızda yüksek oranda dökülme ve açılmalar varsa doktorunuzla birlikte size uygun tedavinin nasıl olması gerektiğine karar vermeli ve tüm koşulların başka bir rahatsızlığa sebebiyet vermeyeceğinden emin olmalısınız. Özellikle ağır rahatsızlıklar geçirmiş olanlar ve alerjilere sahip olanları saç ekimi konusunda çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder