FLÖRT EDERKEN YAPILMASI VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Flört etmek, görücü usulü evlenen çiftler hariç, genellikle evliliğe giden ilk adımın atıldığı dönem olarak karşımıza çıkmaktadır ve hem sağlıklı bir sevgililik geçirebilmek, hem de bunu evliliğe dönüştürebilmek için mutlu ve sevgi dolu bir flört döneminin yaşanması gerektiği elbette kaçınılmaz. Dolayısıyla hem kadınların hem de erkeklerin bu dönemde yapacakları hatalar, geleceklerini etkileyeceği için tabii ki yapılması, yapılmaması ve dikkat edilmesi gereken şeyler var. Sizler için flört döneminizde mutlu olmanız için farkında olmanız gereken şeylere biraz değinmeye çalıştık.

Pek çok ilişkinin sona ermesinin ardında yapılan hataları kabullenmemek ve işi inada sürmek vardır. Özellikle haksız olan tarafın kavganın ardından bile haklılığını sürdürme çabası, karşı taraf için bazen kırıcı olabiliyor ve bu durum birden fazla defa tekrar ettiğinde ilişkide çatırdamalar ortaya çıkabiliyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken, her iki tarafın da hatalarının farkında olarak bir çözüm sunmasıdır. Sonuçsuz kalan ve ertelenen kavgalar sorunların sadece büyümesine neden olacaktır.

Kontrol deliliği de ilişkilerdeki büyük sorunlar arasında yer alıyor. Daha flört döneminin başından itibaren başlayan sevgiliyi kontrol etme merakı, bir süre sonra özgürlüklerin kısıtlanması noktasına gelebiliyor ve pek de hoş anılar bırakmıyor. Dolayısıyla, sevgilinizin her yaptığını kontrol etmek zorunda olmadığınızı ve kişisel özgürlük alanları bırakmanız gerektiğini unutmayın. Tabii ki sevgilinizin de size aynı imkanları tanıdığından emin olmalı ve karşılıklı anlayış yoksa ilişkinizi yeniden gözden geçirmelisiniz.

Bazen sevdiğimiz kişilere karşı çocukça nazlar yaptığımız olur. Ancak bu nazların ayarında olması ve sevdiklerimizi üzmemesi gerekmektedir. Çocukça tavırları sürekli olarak istediğini yaptırmak için kullanmak, duygu sömürüsü yapmak ve küsmek gibi davranışlar kısa vadede sonuç verebilirler ancak uzun vadede ilişkinin geleceğinin olmamasına neden olurlar.

Kıskançlık ülkemizde sevginin bir ifadesi olarak görülmektedir ancak pek çok modern ülkede bu anlayışın pek kalmadığını unutmayın. Zira kıskançlığın fazlası sevginin değil takıntıların bir işareti olabilmektedir ve sevgilinizin ya size ya da kendine güvenmediğini ortaya koymaktadır. Her iki durumda da iletişim kurmak ve anlayışlı olmak zor olacağı için sevgilinizi ne kadar tanıdığınızı ve onun size ne kadar güvendiğini yeniden düşünün.

0 yorum:

Yorum Gönder