ERKEKLERİN SEVMEDİĞİ KADIN DAVRANIŞLARI NELERDİR


Hem kadınlar hem de erkekler kendilerine uygun bir sevgili, bir partner veya bir eş bulabilmek için büyük çaba gösteriyorlar ancak pek çok konuda doğru olan kişi bulunsa bile maalesef her iki tarafın da yaptığı hatalar neticesinde pek çok birliktelik sona eriyor. Tabii ki bu durum her zaman erkeklerden kaynaklanmıyor ve kadınların da kendilerini sorumlu tutmaları gereken bazı noktalar var. Genel olarak erkeklerin hoşuna gitmeyen şeylerin varlığı bir gerçek ve en azından bu noktalara dikkat edilirse çok daha uzun vadeli bir ilişkinin yolu açılabilir.

Genellikle kadınlara dair en rahatsız edici özelliğin sürekli olarak iğneli sözler kullanmak, kavgaya yatkın olmak ve halk arasındaki adıyla trip atmak olduğu pek çok anket sonucunda ortaya çıkmıştır. Erkeklerin pek çok konuda daha direkt yaklaşmaları ve bir sorunun üzerine giderek onu çözmeleri, fakat kadınların genellikle daha dolaylı yollar kullanmaları ya da pek çok şeyle yüzleşmeyi ertelemeleri nedeniyle çiftler arasında gerginlikler oluşabiliyor. Özellikle ülkemiz kültürü nedeniyle kendini dış çevreye kanıtlamak zorunda olan kadınların sahip olduğu bu gerilim de üstüne eklenince ilişkileri bitiren en büyük davranışlardan birisi bu oluyor.

Ayrıca, erkeklerin kadınlara göre biraz daha heyecanlı ve hareketli oldukları da ortada. Ancak bu hareketlilik ve canlılık maalesef kadınlar tarafından çocukluk olarak adlandırılıyor. Aslında bu tip davranışların çocuklukla pek bir ilgisi yok ve ciddi konularda pek çok erkek ciddi kararlar alabilir durumda. Kadınların sevgililerini ve eşlerini sürekli olarak çocuk gibi değerlendirmeleri elbette erkekler tarafından hissediliyor ve bu durum uzun vadede onların kendilerini kötü hissetmelerine neden oluyor.

Erkeklerin içgüdülerinde kadını korumak ve ona bakmak olsa da aslında tamamen onlara bağımlı kadınlardan pek hoşlanmıyorlar. Her anınızı sevgiliniz ya da eşinizle yaşamak istemeniz, mutluluk ve sevinç kaynağınızın sadece o olması ve ona bunu sürekli hissettirmek sizden uzaklaşmasına neden olacaktır. Kendine güvenen ve kendi hayatına sahip olan, güçlü duruşlu kadınlar pek çok erkeğin hoşuna gitmektedirler. Bu nedenle aldatılan kadınların pek çoğu, daha şuh ve kendine güven arzeden kadınlara eşlerini kaptırmaktadırlar.

Aslında son maddemiz her iki cins için de geçerli. Kişisel alanın çok dar olması ve her iki cinsin de kendilerine ait özel bir boşluklarının olmaması ilişkileri bitiren büyük konular arasında. Hem kadınların hem de erkeklerin bazı zamanlarda kendi arkadaşlarına, hobilerine ve meraklarına ilgi ayırabilmeleri onların sağlıklı bir ilişki yürütebilmeleri için elzem.

0 yorum:

Yorum Gönder