ALIN GERME AMELİYATI VE OPERASYONU


Kadın ve erkeklerin yaşı ilerledikçe, biraz genetik yapıdan dolayı biraz da yaşlanmanın etkileri ile çevresel faktörlerden dolayı alınlarda kırışmalar, sarkmalar ve istenmeyen görüntüler oluşabiliyor. Özellikle stres ve zorlu dış koşullar altında çalışanlarda çok daha erken rastlanan alın sarkmasına ve kırışmasına karşı yapılabilecek estetik müdahaleler arasında ise alın germe ameliyatı ya da diğer adıyla alın germe operasyonu bulunuyo. Alın bölgesinin yüzün en çok dikkat çeken gözlere yakın bir konumda olması ve öne çıkması nedeniyle estetik bir görüntüye sahip olması genel güzelliğiniz açısından oldukça önemli denilebilir.

Bulunan alın germe operasyonu teknikleri sayesinde bu kırışıklardan tamamen kurtulmak ve yeniden genç bir görünüme kavuşmak mümkün hale geliyor. Özellikle kırk yaş üstü kadın ve erkekler arasında oldukça popüler olan bu uygulama sayesinde gözlerin de daha kötü görünmesine neden olan alın sarkmalarına karşı oldukça ciddi ve iyi sonuçlar elde edilebilmekte.

Operasyon sırasında alnın yukarısında bulunan saç bölgesinde bulunan bölge kesilerek alındaki kırışıklıkların giderilmesi sağlanır. Aynı zamanda kaşlar da yukarı çekilirken alın bölgesinde bulunan kas yapısı zayıflatılarak daha az kas kaynaklı kırışma yaşanması sağlanır. Özellikle kaşlarını çok çatanlarda rastlanan bu durum kasların daha zayıf hale gelmesi ile tolere edilebilir bir hale gelir. Aynı zamanda saç içerisindeki bölgenin kesilmesinden dolayı alın bölgesinde herhangi bir iz kalmaz ve hasta bazen aynı gün bazen ise bir gün sonra evine gönderilerek taburcu edilir.

Bazen lokal bazen ise genel anestezi ile gerçekleştirilen ameliyattan sonra operasyon bölgesinde elbette bir miktar his kaybı ortaya çıkabilir ancak bu durum ilerleyen günlerde kendi kendine düzelir. Cerrahi bir operasyon olduğundan dolayı doktorunuzun ameliyat sonrası önerilerini iyi dinlemeli ve kısa bir süre yüzünüzde oluşabilecek olan şişlik ve morluklara karşı hazırlıklı olmalısınız.

Her ne kadar oldukça kolay sayılabilecek bir operasyon olsa da özellikle doktorunun tavsiyesine uymayan ve gereğinden fazla gerdirme isteyen hastalar da mevcut. Sizden daha deneyimli olan doktorunuzun önerilerini dinlemeyi unutmamalısınız. Aynı zamanda yüz gerdirme operasyonları ile de birleştirilebilen alın germe ameliyatı gençleşme projenizin bir parçası haline gelecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder