EŞİM BENDEN UZAKLAŞTI


Zaman zaman evliliklerde meydana gelen ufak tefek problemler giderek birikirler ve hiç ummadığımız anlarda sebebini ve çözümünü bulamadığımız sorunlara dönüşürler. Bunlar arasında en çok rastlananlardan bir tanesi eşler arasında birdenbire ortaya çıkan soğukluklar olmaktadır ve eşim benden uzaklaştı diyen kadın ve erkeklerin ne kadar çok olduğunu pek çok araştırma sonucu bizlere göstermektedir. Eğer hiç ummadığınız bir anda kendinizi böyle bir durumun içerisinde bulduysanız, belki de bir şeyler yapmanın ve eşinizi yeniden kazanmanın zamanı gelmiş demektir.

Erkek ya da kadınların eşlerinden uzaklaşma nedenlerinin başında, eşlerinin onları dinlemediği ve sorunlarına kulak kabartmadığı düşüncesi yer almaktadır. Dolayısıyla, belki de eşiniz sizin ona ilgi göstermediğinizi, sorunlarını dinlemediğinizi ve umursamadığınızı düşündüğünden böyle bir ruh hali içerisine girmiş olabilir. Bir dahaki sefere sizinle bir şeyler paylaşmak istediğinde ve içini döktüğünde onunla gerçekten ilgilenmeli ve bunu sürekli olarak gerçekleştirmelisiniz.

Biz kadınların yaptıkları hataların en başında çok fazla soru sormak ve kötü bir niyetimiz olmasa bile erkekleri sorularımızla bunaltmak gelmektedir. Erkekler sorguya çekilir gibi her an her konuda ve her yerde ne yaptıklarının araştırılmasından hoşlanmazlar ve sıradan sohbetleriniz sırasında bile çok fazla ayrıntıyı inatla sormaya başlarsanız size zaman içerisinde daha az şey anlatmaya başlayacaktır. Sorularınız varsa bile bunları onun görüşleri üzerine sormalısınız ve sorularınız gerçek bir temele dayanmıyorsa şüphe dolu sorularla onu boğmaktan kaçınmalısınız. Tabii ki aynı şey erkekler için de geçerli ve erkeklerin de eşleri ile ilişkilerine bu açıdan dikkatle yaklaşmaları gerekmektedir.

Günlük hayatın stresi ve akışı içerisinde zaman zaman kimseyle konuşmak istemediğimiz zamanlar olmuştur. Erkekler genellikle balığa çıkmak, manzara seyretmek gibi aktiviteler ile kafalarını dinlemek istediklerini hissettirirler ve eşlerini sevdikleri için zaman zaman onları da bunlar içerisine katarlar. Ancak onun kafa dinlemek ve enerji toplamak için gerçekleştirdiği bu aktivitelerde şikayet eder, çok fazla konuşur ve huzur bulmasını engellerseniz zamanla sizi beraberinde götürmekten vazgeçecektir ve anı bozduğunuzu düşünecektir. Onun istediği ağır tempoya uymalı ve kendini gerçek hayattan biraz soyutlamasına izin vermelisiniz.

Farkedebileceğiniz gibi eşler arasında yaşanan pek çok sorun ya iletişim eksikliğinden ya da iletişim fazlalığından ortaya çıkmaktadır. Doğru iletişim en fazla değil en optimum ayarda iletişim anlamına geldiği için siz de karınıza veya kocanıza bu konuda nasıl davrandığınızı dikkatle gözlemlemelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder