ÇOCUĞUN EVLİLİĞE ETKİLERİ VE ÖNEMİ


Bir veya daha fazla çocuk sahibi olmak pek çok yeni evli çiftin hayallerinden bir tanesidir. Özellikle filmlerde ve medyada gördüğümüz mutlu ve çocuklu ailelerin görüntüleri nedeniyle giderek daha da heveslendiğimiz bu durum, anne ve baba adayları çocuk için hazır değillerse hayatın en kötü dönemleri haline de gelebiliyorlar. Çocuğun evliliğe etkileri ve önemi her zaman beklendiği kadar iyi olmayabiliyor ve hatta çocuk yüzünden evlilikler bile sonlanabiliyor. Sizlere hayatınızın farklı alanlarında ortaya çıkan bu değişiklikleri aktarmaya çalışacağız.

Yeni çocuk sahibi olan çiftler, ilk olarak maddi zorluklarla karşılaşabileceklerini unutmamalılar. Şimdiye dek yapılan planlar hep iki kişilik bir aile için yapıldıysa, üçüncü bir kişi olan çocuk aileye katıldığında bütçenizin bunu kaldıramaması mümkün hale geliyor. Zira doğumun ardından anneler işlerine ara verebiliyorlar veya işi tamamen bırakabiliyorlar. Dolayısıyla bütün bir evi geçindirme sorumluluğu sadece babaya kalıyor ve bu durum maddi açıdan sıkıntıda olan aileleri çok daha zorluyor. Hele ki maddi sorunların yol açtığı eksiklikler psikolojik sorunların da kaynağı olursa, çocuk sahibi olarak çok daha zorlu bir hayat yaşamak mümkün oluyor. Maddi durumunuzu iyi değerlendirmeli ve çocuk kararı vermeden önce planlı bir şekilde davranmalısınız.

Elbette çocuğun evliliğinize olan etkisi sadece maddi olarak ortaya çıkmamakta. Sürekli olarak onun işleri için koşturmanız ve bunun gündüz-gece tanımaması nedeniyle hayatınızın sekteye uğraması da mümkün. Genellikle evli çiftler çocuğun ilişkilerini daha da sıkılaştıracağına inansalar da, bu sorumluluklar ve zorluklar nedeniyle karı kocanın birbirine daha az vakit ayırabilmesi, daha az paylaşım yapabilmesi nedeniyle eşler birbirlerinden uzaklaşabiliyorlar. Buna bir de önceki paragrafta yer alan maddi sorunlar eklendiğinde çocuğun evinizde huzursuzluklara neden olması bile mümkün.

Çocuğun gelişimi ve eğitimi de anne babaların arasını açanlar arasında yer alıyor. Özellikle isim konusunda başlayan ayrılıklar, ilerleyen yıllarda çocuğun nasıl birisi olacağına, hangi okula gideceğine, hangi işte çalışacağına kadar onlarca farklı konuyu kapsıyor ve ebeveynler arasındaki bu keskin ayrımlar çocuğun yetişmesinde de dengesizlikler oluşmasına neden oluyor. Tüm bu saydığımız sebeplerden ötürü, çocuk yapmaya karar verdiğinizde eşinizle geleceğe dair planlarınızı da son haline getirmiş olmanız gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder