NASIRLI AYAK BAKIMI VE TEDAVİSİ


Nasırlar özellikle ayaklarını her gün sık sık kullanmak zorunda olanların, yürüyenlerin, koşturanların, ayakta duranların ve diğer etkinliklerde bulunanların en sık şikayetleri arasında yer alıyorlar. Her ne kadar hafif bir nasır ayaklarınızın yorgunluğa daha dirençli olmasını sağlasa da, bu miktar çoğaldığında ayaklarda büyük ağrı ve acılara sebep olabiliyor ve aynı zamanda kötü bir görüntü sunması nedeniyle kadınların en büyük düşmanlarından birisi haline geliyor. Eğer nasırlı ayak bakımı ve tedavisi hakkında bilgiler arıyorsanız doğru yazıya geldiğinizi söylememiz gerek.

Ayaklarında nasırda şikayetçi olanların ilk dikkat etmesi gereken konulardan birisi ortopedik ayakkabılar kullanmaları gerekliliğidir. Zira ayaklarınızın içerisinde doğal bir şekilde durduğu ayakkabılar ağırlığın da ayaklara dengeli bir şekilde dağılmasını sağlayacaktır. Özellikle topuklu ayakkabı gibi ürünlerin çok sık ve yoğun olarak kullanılması ayak problemlerini arttıracaktır. Kaliteli ve ayağa uygun, rahat bir ayakkabı tercihi yapmayı unutmamalısınız.

Bunun yanında nemli ayaklarda da nasırın daha kolay oluştuğu gözlemlenmiştir. Hem nasır hem de mantar sebebi olan nemli ayaklardan kurtulmak için banyo sonrası ayaklarınızı çok iyi kurulamalı, aynı zamanda pamuklu çoraplar kullanmalısınız. Eğer gün içerisinde özellikle mevsimsel koşullardan dolayı ayaklarınızın terlediğini hissederseniz yanınızda taşıyacağınız bir iki yedek çorap ile değiştirmenizi öneriyoruz.

Beslenme düzeniniz de nasır oluşumunda etkili olanlar arasındadır. A ve E vitaminleri ile potasyum eksikliklerinde nasır sorunlarının baş gösterdiği ortaya çıkmıştır. Bu nedenle hem et hem de sebze ve meyve tüketiminizi dengede tutmanız, kilo kontrolü yapıyor olsanız bile bu dengeyi koruyan bir diyet seçmeniz azami önem taşımaktadır. Ayaklarınıza her gün süreceğiniz ve bir süre bekleteceğiniz badem yağı ve vitamin içeren diğer ürünler de nasırlarınıza iyi gelecektir.

Ponza taşı da en sık kullanılan nasır çözümleri arasında yer almaktadır. Ancak sıklıkla yapıldığı gibi ponza taşını sert ve hızlı bir şekilde kullanmamalısınız. İlk olarak ayaklarınızı ılık bir suda bir süre bekletmeli, ardından yumuşak ve nazik hareketlerle nasırların üzerinde biriken ölü hücreleri yavaş yavaş almalısınız. Böylece en azından nasırın kalınlığını ve sertliğini bir miktar kaybetmesini sağlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder