BEYNE ZARAR VEREN YİYECEKLER VE MADDELER


Hem kadınların hem de erkeklerin gün içerisinde tükettikleri pek çok besin maddesi ve diğer tüketim ürünleri maalesef her zaman bedenimiz için en sağlıklı sonuçları vermiyor ve bunların aşırı tüketimi durumunda ciddi zararlara uğramak da mümkün. Sizin için bir araya getirdiğimiz beyne zarar veren yiyecekler ve maddeler listesi sayesinde neleri tüketirken dikkatli olmanız gerektiğini bir kez daha hatırlayabilir ve beslenme düzeninizi oluşturabilirsiniz.

Sigaranın beyne en çok zarar veren tüketim maddeleri arasında olduğunu hepimiz biliyoruz. Zira sadece beyne değil aynı zamanda vücudun tümüne büyük bir zarar veren sigara tüketimi, özellikle en çok nefes alması gereken organımız olan beynimizin gereken oksijenden mahrum kalmasına neden olur ve dolayısıyla sağlıklı veri iletiminin gerçekleşmesine engel olur. Sinirlar arası etkileşimi etkileyen nikotin maddesi ise çeşitli psikolojik sorunların da baş sebebidir.

Alkollü içkiler de sigara kadar olmasa da yoğun kullanımlarda beyinde kalıcı hasarlar bırakmaktadırlar. Çünkü bu içkilerin içerisinde yer alan alkolün beyin fonksiyonlarının gerçekleşmesine engel olduğuı ve beyne bağlı pek çok hormonun normal şekilde salgılanmasına engel olduğu bilinmektedir. Zihin problemleri ile boğuşmamak için alkol tüketiminizi büyük oranda sınırlamanız gerektiğini unutmamalısınız.

Fazla şeker ve fazla tuzun da beyin yapısı üzerinde tahrip edici etkisinin olduğu tespit edilmiştir. Her iki ürün de hem hafıza fonksiyonlarında gerimeye sebep olur hem de zekanın gelişimini durdurur. Bunların üstüne üçüncü beyaz olan unu da eklerseniz üç beyazdan uzak durmalı uyarısının sebebini anlayabilirsiniz. Bu maddeler hem beyin hem de beden için tehlike çanlarının çalınmasına neden olurlar ve yukarıda saydığımız sigara ve alkol kadar zararlıdırlar.

Fast food ve kızartmalar ise maalesef son yılların hem en popüler besinleri arasında yer alıyorlar hem de obeziteden tutun da beyin rahatsızlıklarına kadar pek çok soruna sebep oluyorlar. Zira kızartmaların yapılış şeklinden dolayı gıdaların temel yapılarının bozulması, fast foodlarda bulunan pek çok koruyucu maddenin bulunması maalesef özellikle genç yaşlardaki bireylerin gelişim eksiklikleri yaşamalarına neden olmaktadır. Bu eksiklik ise maalesef beyni de içerisine almaktadır.

Eğer tükettiğiniz ürünlerin daha önceden kimyasal, biyolojik işlemlerden geçtiğini düşünüyorsanız bu ürünlerden de kesinlikle uzak durmalısınız. Mümkün olduğunca organik sebze, meyve ve et ürünleri tüketmeniz her zaman için vücudunuzun doğal ihtiyaçlarını karşılamakta daha verimli olmasını sağlayacaktır. Beyninizin vücudunuzun tüm yönetimini sağladığını aklınızda tutarsanız beslenmenin pek o kadar da hafife alınacak bir şey olmadığını anlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder