DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ BURUN ESTETİĞİ


Estetik operasyonların keşfinden beri oldukça geliştikleri ve geçmişteki yapay görünen kötü sonuçların artık çok daha nadiren yaşandığı bir gerçek. Zira değişen güzellik algıları artık estetik ameliyatların çok daha doğal ve gizli bir şekilde yapılmasını gerektiriyor. Geçmişte kendini belli eden estetik operasyonlar hem maddi gücü öne çıkarma hem de güzelliğe dikkat etmeyi belirtme anlamında tercih ediliyorlardı. Ancak şimdilerde çok daha doğal sonuçların moda olması tabii ki en sık tercih edilen operasyonlardan birisi olan doğal görünümlü burun estetiği konusunu gündeme getirdi.

Geçmiş yıllarda burun estetiğinde nefes alma işlevinin daha iyi hale getirilmesine pek de dikkat edilmezdi. Zira bu durum mükemmel burun şeklini yakalamak için doğru bir adım olsa da hastanın hayatını oldukça zorlaştırabilen bir yapı sunuyordu. Ancak burnun nefes alıp verme işlevini sürdürmesi aynı zamanda ona doğal bir şekilde vermeyi de gerektirdiğinden burnundan şikayetçi olanların oldukça işine yarayacaktır.

Eskiden gerçekleştirilen fazla kesilmiş, ucu çok kaldırılmış burun estetikleri yerine artık durumu çok daha doğal hale getirebilmek için hastanın yüz yapısı derin bir analizden geçirilmektedir. Her ne kadar hastaların aklında olan burun şekilleri ile doktorlarınki genellikle farklılık gösterse de, doktorların analizlerinin çok daha iyi sonuçlar verdiği ortada. Zira burun şeklinin belirlenmesinde dudağın pozisyonundan tutun da göz aralıkları ve alın açıklığına kadar onlarca farklı parametre devreye giriyor.

Ayrıca kişinin etnik kökeni de sahip olması gereken ideal burnu belirleyen etkenlerden bir tanesi. Dolayısıyla Avrupa’lı bir kadında güzel duracak olan burnun ülkemiz hanımlarında iyi duracağının hiç bir garantisi yok. Ayrıca cinsiyetler arasında da ciddi farklar mevcut ve erkeklerdeki doğal burun estetiği operasyonları kadınlardakinden oldukça farklı şekiller içeriyorlar.

Eminiz ki siz de kendinize belirlediğiniz bazı burun şekillerinin sizde en iyi şekilde duracağına inanıyorsunuz ancak ameliyat sonrasında bu büyük çoğunlukla gerçekleşmiyor. Ameliyat gerçekleştikten sonra sorunlar yaşamak istemiyorsanız ve her zaman en doğal şekilde görünen iyi bir buruna sahip olmak istiyorsanız doktorunuzun önerilerine de kulak vermeli ve bilgisayar simülasyonları vasıtasıyla operasyon sonrası sonuçları incelemelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder