DAHA HIZLI YAĞ YAKMAK İÇİN NE YAPMALI


Pek çoğumuzun maalesef fazla kilolardan yakındığı ve bu kiloların oluşmasına neden olan yağları yakmakta bazı sorunlar yaşadığı malum. Günlük beslenmenize dikkat etmenize ve sporunuzu aksatmamanıza rağmen kilo verme hızınızın düşük olduğunu düşünüyor ve daha hızlı yağ yakmak için ne yapmalı diye düşünüyorsanız sizin için topladığımız bir kaç öneri var. Yağ yakma sürecinin hızlanması hem diyetinizi daha kolay sonlandırmanızı sağlayacaktır hem de size özgüven ve kararlılık sağlayacaktır. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan önerilerimize geçelim.

Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde özellikle yüksek C vitamini içeriğine sahip olan meyveleri tüketenleri daha kolay bir şekilde kilo verdiği tespit edilmiştir.Dolayısıyla diyet yaparken kilo almanıza neden olmayacak meyveleri kolaylıkla tüketebilir ve böylece daha hızlı kilo vermeye başlayabilirsiniz. Sizin için uygun olan meyveleri ve öğün adedini profesyonel bir diyetisyene danışarak öğrenmeyi unutmayın.

Deniz ürünleri ve kuruyemişlerde bulunan sağlıklı yağların, zararlı yağları vermek için gösterdiğiniz mücadeleye katkıda bulundukları ve daha fazla kilo vermenizi sağladıkları bir gerçek. Tabii ki bunu gerçekleştirirken aşırı tüketimden kaçınmalı ve yağ yakmaya çalışırken daha fazla yağ almaktan kaçınmalısınız. Haftada bir iki defa yiyeceğiniz balık ve günde beş on tane tüketeceğiniz fındık tüm bu faydalı yağlara dair ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Son dönemlerde yeşil çayın ne kadar faydalı olduğunu duymuşsunuzdur. Özellikle metabolizma hızlandırma özelliği bulunan bu çay türü sayesinde daha hızlı yağ yakımı sağlayabilir ve daha çabuk zayıflayabilirsiniz. Ayrıca çayınızın içerisine sıkacağınız limon sayesinde günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamak için de etkili bir adım atabilirsiniz.

Pek çok aktarda daha hızlı yağ eritmek için satılan bazı biber özleri bulunmaktadır ancak bunların yoğunluğunun gereğinden fazla olması nedeniyle sağlığınız açısından pek önermiyoruz. Ancak yemeklerinize koyacağınız ya da çiğ olarak tüketebileceğiniz kırmızı acı biberler sayesinde hem olması gereken miktarda biber tüketebilir, hem de kırmızı biberin metabolizma hızınıza olan arttırıcı etkisinden dolayı daha kolay zayıflayabilirsiniz.

Ülkemizde her ne kadar süt ürünleri pek popüler olmasalar da, özellikle yağsız ya da yarım yağlı süt ve süt ürünlerinin kilo vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Kalsiyum eksikliği çekenlerin vücudunda daha fazla yağ depolanması nedeniyle bu açığınızı süt ürünleri ile kapatmalı ve vücudunuzun yağ tutmasını engellemelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder