ESTETİK GIDI AMELİYATI VE OPERASYONU


Yaşlılık maalesef aksi bilim tarafından keşfedilene kadar katlanmak zorunda olduğumuz etkenlerden bir tanesi ve bunun vücudumuz üzerindeki etkileri kadınların rahatsız olacakları sonuçlara neden oluyor. Tabii ki tüm sarkmalar ya da sorunlar yaşlılıktan da kaynaklanmıyor. Düzensiz ve sağlıksız yaşama, kötü beslenme, fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklar gibi pek çok durum da estetik anlamda daha kötü görünmemize neden olabiliyor. Bunlardan bir tanesi de gıdı ya da gerdan bölgesinde yaşanan şişmeler, sarkmalar ya da yağ fazlalıkları olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla neredeyse el atmadığı yer kalmayan plastik cerrahi bu hoşlanılmayan sonuca karşı da bir çözüm üretiyor ve estetik gıdı ameliyatı sayesinde kadınların şikayetlerini azaltmayı amaçlıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz yaşlılık veya diğer nedenlerden dolayı gıdıda gerçekleşen sarkmalar gerdirme operasyonları ile birlikte ortadan kaldırılabiliyor ve çok fazla yağ birikmesi varsa bu yağlar da alınarak hastanın şikayeti gideriliyor. Bölgedeki kasların zayıflamasını da beraberinde getiren bu durum çok daha yaşlı görünmenize neden oluyor ve tek ciddi tedavisi maalesef estetik gıdı operasyonu olabiliyor. Çok hafif vakalarda çeşitli egzersizler ve beslenme düzenleri sayesinde sonuç almak mümkün olsa da ilerlemiş vakalarda bıçak altına yatmak maalesef kaçınılmaz.

Bazen ise genetik kodlardan dolayı çene bölgesi normalin çok gerisinde olabiliyor ve hastada gıdı çok büyük ya da sarkıkmış gibi görünebiliyor. Bu soruna karşı da çare olabilen gıdı ameliyatı sayesinde doğuştan gelen bu rahatsızlıklara karşı bile sonuç elde etmek mümkün.

Yağdan dolayı gıdının ortaya çıkması durumunda her ne kadar yağ aldırma metodları neticesinde esas sıkıntı ortadan kaldırılsa da, yağın genişlettiği gıdı bölgesi nedeniyle sarkma devam edebiliyor. Bölgedeki kasların da tahrip olması nedeniyle hem deri hem de bölgedeki kaslar yeniden toplanıyor ve bir daha kilo almadıkça gerdan kısmında bir sorun ortaya çıkmıyor. Tabii ki hastaların bundan sonraki hayatlarında kilo sorunlarına karşı tetikte olmaları gerekmektedir.

Operasyon lokal anestezi ile gerçekleştirilmekte ancak hassas olan hastalarda genel anestezi de tercih edilebilmektedir. Yaklaşık bir saat süren gıdı ameliyatından sonra hastanede kalmak gerekmemektedir ve bir hafta sonra hasta günlük hayatına dönebilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder