VAJİNA ESTETİĞİ NEDİR NEDEN YAPILIR


Sağlıklı bir cinsel hayatın hem erkeğin hem de kadının sorunsuz cinsel organlara sahip olmasıyla gerçekleştiği ortada. Ayrıca evliliğin sağlam temeller üzerinde durması hem karşılıklı anlayış ve uyum, hem de kaliteli bir cinsel hayatla gerçekleştirilmektedir. Ancak zaman zaman yaşanabilen sorunlar maalesef cinsel hayat üzerinde olumsuz etkilere sahip olabiliyor ve bu nedenle çiftlerin evliliklerinde sıkıntılar baş gösteriyor. Kadınlarda vajina bölgesinde gerçekleşen sorunlardan dolayı da ortaya çıkabilen bu duruma karşı estetik cerrahi elbette bir çözüm üretmiş durumda ve pek çok olumsuzluğun üstesinden başarı ile gelebiliyor.

Vajinal bölgedeki en sık rastlanan sorunlar arasında vajinanın kendi doğal yapısını kaybetmesi nedeniyle cinsel hayatta yaşanan olumsuzluklar başı çekmektedir. Bu yapı kayıplarının pek çok sebebi olabilir ve plastik cerrahi sayesinde yeniden cinsel organ bölgesine yapılan uygulamalar neticesinde sağlıklı sonuçlar elde edilebilmektedir. Bu sorunların sebepleri genellikle şu şekildedir:

    Doğumdan kaynaklanan eski dikişler
    Doğum sırasındaki yırtılmalar
    Cinsel ilişki sırasında zorlanma ve yırtılmalar
    Kazalar ve hastalıklar

Vajina estetiği sırasında bölgede yer alan dokuların yeniden ilk haline getirilmesi ve yeniden şekillendirme hedeflenmektedir. Böylece aşırı gevşeme, genişleme gibi kadının cinsel hayattan zevk almasını engelleyen ve çiftler arasına soğukluk girmesine neden olan sorunlar ortadan kaldırılmaktadır. Zira bölgede yaşanan bu tip sorunların kadınların psikolojik durumlarını da büyük oranda etkilediği bilinmektedir.

Diğer bir sorun türü ise vajina ve vulva bölgelerinde meydana gelen kanserler nedeniyle yaşanan doku kayıplarıdır. Zira kanserli hücrelerin temizlenmesi sırasında maalesef vajinal dokular da alınmakta ve yaşanan bu doku kayıpları cinsel ilişki kalitesini neredeyse bitirmektedir. Her ne kadar bunlar çok nadiren karşılaşılan kanser türlerinden olsalar da yaşayanların hayatlarında büyük etkilere neden olmaktadırlar.

Vajina estetiğinde yaşanan bu doku kayıpları bağırsaklardan alınan dokular ile yeniden yerine getirilmekte ve işlevlik kazandırılmaktadır. Hem şeklen hem de işlev bakımından vajinayı eski durumuna getirmekte oldukça başarılı olan estetik cerrahi, böylece kanserin sebep olduğu ruhsal çöküntülerin ortadan kaldırılmasında da etkili olmaktadır. Ayrıca bölgede meydana gelen kötü kokular ve akıntılar da böylece sonlandırılmaktadır.

Hastaların bir kaç gün hastaneden kaldıktan sonra taburcu edilmeleri sayesinde günlük hayata dönüş de çok kolay olmaktadır. Fakat en az bir ay boyunca cinsel ilişkinin yaşanmaması operasyonun başarılı sonucu için gerekenler arasındadır.

0 yorum:

Yorum Gönder