ÇOK TERLİYORUM NE YAPMALIYIM


Günlük yaşantımızda terlemek aslında vücudumuzun sıcaklık dengesini koruyabilmesi için varolan en önemli mekanizmalardan bir tanesidir ve terleyen bir kişinin kesinlikle sağlıklı olduğunu söylemek mümkün. Normal standartlar çerçevesinde olduğunda tamamen faydalı bir durum olan terleme, bazen bu standartların dışına çıkabiliyor ve kişiye sürekli olarak rahatsızlık veren bir hale dönüşebiliyor. Dolayısıyla çok terliyorum ne yapabilirim diyenlerin bu noktada haklı olabileceklerini söylemek mümkün.

Çok terlediğini söyleyenlerin büyük çoğunluğu aslında çok terlemekten değil, belli bölgelerde yoğunlaşan terleme rahatsızlığından muzdariptir. El, ayak, koltuk altı gibi bazı bölgelere yoğunlaşan terleme şekillerinde tabii ki bu rahatsızlığı duymak gayet normal ve estetik cerrahi konuyu çözüme ulaştırmak için oldukça verimli yöntemlere sahip.

Eğer fazla terlediğinizi düşünüyorsanız ilk yapmanız gereken doktorunuzla görüşmek ve sistemik bir rahatsızlığınız olup olmadığını görmektir. Zira şeker hastalığı, aşırı kilo ve tiroid hastalıklarının fazla terlemeye neden oldukları bilinmekte. Terlemeniz ter bezlerinizden değil de bu tip kronik rahatsızlıklardan kaynaklanıyorsa çözüme ulaşmak için hastalığınızın doğru şekilde tedavisi gerçekleştirilmelidir.

Herhangi bir diğer hastalığa sahip olmamanıza rağmen fazla terleme gösteriyorsanız, bir cilt hastalıkları uzmanı ile görüşmeli ve size en uygun çözüm konusunda arayış gerçekleştirmelisiniz. Bu çözümler arasında terlemeyi önleyici deodorantları kullanmak gibi kolay olanların yanında ETS ameliyatı yani sinirlerin köreltilmesi, ter bezlerinin çıkarılması yahut botoks uygulamaları gibi çeşitli estetik yöntemler de mevcuttur. Bunların kararını terleme düzeyinize ve bölgelere göre vermeli, doktorunuzun görüşlerini de dikkate almalısınız.

Ameliyat olmayı seçerseniz, ilk gün hastanede kalmanız yeterli olmaktadır ve daha sonra günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Bu süre operasyon sonrasında herhangi bir ateş, ağrı yahut solunum sıkıntısı olması durumunda müdahale etmek için gereklidir. Ayrıca bazı hastalarda, çok terleyen bu bölgelerin ortadan kaldırılmasının ardından terleme noktalarının sırt, göbek ve ayaklara doğru kaydığı da görülebilmektedir. Bu konuda yüzde 10’un altında bir şikayet oranı mevcuttur ve hastaların çok büyük bir kısmı ETS ameliyatından tam memnun olarak çıkmaktadır.

Sürekli olarak sıcak ortamlarda bulunuyor ve sizi zorlayacak fiziksel aktivitelerde bulunuyorsanız, aynı zamanda psikolojik sorunlarınız varsa da terlemelerle karşı karşıya kalabileceğinizi unutmamalısınız. Bu nedenle terleme nedeninizin kesinlikle ter bezlerinden kaynaklandığına karar verdikten sonra operasyona karar vermenizi öneriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder