BURNUM BÜYÜK MÜ


Kadınların burunlarının güzelliğine ne kadar değer verdiklerini biliyoruz. Her ne kadar erkeklerde burun büyüklüğü pek de önemsenen bir konu olmasa da iş kadınlara gelince güzel bir burunun ne kadar arzu edilir olduğunu her zaman görebiliyoruz. Ancak maalesef bu konuda ülkemizde bilgisizlik büyük ve herkesin aynı küçük burna sahip olma gibi bir hayali var denilebilir. Bu ise estetik ameliyatlar sonucunda yapılan burunların hepsinin birbirinin aynısı olması sorununu ortaya çıkarıyor. Halbuki en güzel burun nasıldır sorusuna sadece tek bir burun tipini örnek göstererek cevap vermek mümkün değil ve burnum büyük mü diyenler kendi yüz yapılarını da işin içerisine katarak bu kararı vermeliler.

Zira sahip olduğunuz yüz yapısı, genişliği, uzunluğu, dudaklarınızın şekli ve gözleriniz gibi pek çok diğer unsur burnunuzun nasıl olacağını belirler ve tek tip bir küçük, kalkık burun uygulaması maalesef her yüzde güzel durmaz. Bazı yüz tiplerinde daha büyük burun sahibi olmak makbulken, bazı yüzlerde ise aynı büyük burunlar maalesef kötü görünür. En idealde, kadınlarda burun ile üst dudak arasında 95-100 derecelik bir açı olması gerektiği estetik uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

Ayrıca burnun genişliği de gelişigüzel verilecek bir karar değildir. Temel olarak kulaklar da dahil edildiğinde yüzün yüzde 20’sini kaplaması gereken burun genişliği, daha büyük ya da küçük olduğunda hoş görüntüler sunmayacaktır. Bu noktada doğru ölçümleri estetik uzmanınızın gerçekleştirmesi ve gerçekten bir şekil sorunu varsa onun operasyon kararını vermesi gerekmektedir. Maalesef pek çok kadın yüzüne uyup uymadığına bakmadan ve oranları hiç dikkate almadan burun ameliyatı için bıçak altına yatmakta, ameliyat sonrası sonuçları beğenmemekte ve büyük bir bunalım yaşamaktadır.

Farkedebileceğiniz gibi, burnunuzun büyük olup olmadığına sizin karar vermeniz büyük ihtimalle popüler kişilerden etkilenerek olacağı için, bu karar konusunda doktorunuzun aksi görüş belirtmesi halinde inatçı olmamalı ve onun önerilerine uymalısınız. Estetik ameliyatlarda en büyük başarı kriterinin sizi tanımayan kişilerce anlaşılmaması olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla yüzünüzle tam bir uyum içerisinde olan burnunuzu daha fazla küçültmek, ameliyatı belli etmekten başka bir işe yaramayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder