BURUN ESTETİĞİ NASIL OLMALIDIR


Ülkemizde estetik ameliyatlar dünyanın geri kalanında olduğu gibi her geçen gün daha çok kadın tarafından tercih ediliyorlar ve özellikle fiyatların giderek daha uygun hale gelmesi, kolayca taburcu olunan yöntemlerin keşfedilmesi ve geçmişe göre daha güzel sonuçlar alınması elbette bu durumu tetikleyenler arasında yer alıyor. Burun ameliyatı ise göğüs büyütme ve küçültme ameliyatları ile birlikte en çok tercih edilenler arasında ve burun estetiğinin bu popülerliği, yanlışlıkların da en çok bu türde gerçekleşmesine neden oluyor.

Yapılan araştırmalar, burun estetiği nasıl olmalıdır sorusuna en iyi cevabı veriyorlar ve bunun sadece hastanın kararı ile belirlenemeyeceğini gösteriyorlar. Özellikle pek çok hasta, ünlü kişilerden etkilenerek yahut bir başkasında gördüğü ufak bir burnu beğenerek doktorlara geliyor ve bu durum neticesinde kendi yüz tipine hiç de uygun olmayan bir buruna sahip oluyor. Bu tip durumların üstesinden gelebilmek için sadece kendi isteğinize göre değil, doktorunuzun önerilerine de kulak vermelisiniz.

Burun estetiğinde doğru sonuçlar elde edebilmek için, kendi yüz yapınızın doktorunuz tarafından incelenmesi ve yüzünüze uymayacak şekildeki düzenlemeklerden uzak durmak gerekiyor. Zira her ne kadar genellikle gözlerin yüzdeki en önemli bölge olduğundan bahsedilse de, burnunuzdaki en ufak bir değişiklik tüm ifadenizin değişmesine neden olabilir ve sonuçtan memnun olmazsanız bir ömür boyu bu yüz tipi ile gezmeniz gerekir.

Estetik ve güzelliğin son yıllarda çok fazla öne çıkarılması nedeniyle burun estetiğinde bir diğer sıkıntı ise sağlığı bozacak düzeydeki operasyonlardır. Zira burnumuz temel olarak koku alma ve nefes alma organı olarak kullanılmaktadır. Estetik kaygıların çok üzerinde olan bu durum nedeniyle, burnunuzu fazla zorlayacak ve onun işlevini yerine getirmesini engelleyecek burun estetiklerinden de uzak durmakta fayda var.

Eğer bu ameliyatı gerçekleştirmek istiyorsanız, burnunuzun tamamen yeniden şekillendirilmesi ve yepyeni bir burna geçmek yerine, mevcut burnunuzun hoşunuza gitmeyen yanlarının biraz törpülenmesini tercih edebilirsiniz. Böylece hem risk almamış olursunuz hem de zaten kendi yüzünüze en uygun burna sahip olduğunuz için onun sadece kötü yanlarını kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Sağlıklı ve başarılı estetik operasyonlar dileriz.

0 yorum:

Yorum Gönder