CİLT LEKELERİ NASIL GEÇER


Cilt lekeleri bazen doğuştan olurken bazen de yaşanılan koşullar nedeniyle sonradan meydana gelebiliyorlar. Yüzde yer alan çiller doğuştan olabileceği gibi sırtta meydana gelen güneş lekeleri ise koşullardan kaynaklanan lekelere birer örnek oluyorlar.

Cilt lekeleri nasıl geçer sorusu ise sadece kadınların kendilerine sordukları bir konu olmanın yanında cilt uzmanları tarafından da detaylıca araştırılan ve alternatif çözümler üretilen sorunlardan bir tanesi.

Güneş lekeleri özellikle yaz mevsiminde yoğun güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan yanık ve soyulmaların sonucunda meydana geliyorlar ve her ne kadar kış zamanlarında renklerinde hafifleme meydana gelse de çoğunlukla kendiliğinden geçmiyorlar. Bu nedenle güneş lekelerinin tamamen silinmesini isteyenlerin bir uzmanın yardımına başvurması mecburi hale geliyor.

Yüzde doğuştan varolan çiller ise yine güneşin etkisi ile çok daha belirgin ve koyu renkli hale gelebiliyorlar. Sırt bölgesinde meydana gelen güneş lekeleri ile benzer niteliklere sahip olan yüzdeki çillerin de profesyonel olarak tedavisi mevcut.

Gebelik yani hamilelik lekeleri her ne kadar doğumdan sonra azalma gösterse de eğer bu konuda bir rahatsızlık duyuyorsanız diğer leke çeşitleri ile benzer tedavilere cevap verdiğini aklınızda bulundurabilirsiniz.

Bu tedaviler yüzeye yakın lekelerde sadece kremler ve peeling gibi yöntemlerle gerçekleştirilirken daha derin bir yerleşime sahip olan lekelerde lazer tedavileri kullanılmak zorunda olabiliyor. Alınan sonuçlar çoğunlukla yüzde 70’in üzerinde bir başarı oranına sahip. Tabii ki lekeler koyulaştıkça ve derinleştikçe birden fazla seans ihtiyacı da zaruri hale geliyor.

Lekelerinizden kurtulsanız bile cilt lekelerinin yeniden oluşumunu önlemek için bazı hassasiyetlere sahip olmanız gerekiyor. Özellikle cildinizin yoğun güneş ışığına maruz kalacağı zamanlarda yüksek faktörlü güneş kremleri kullanarak lekelerinizin yeniden dönmesini engelleyebilirsiniz. Sağlıklı ve dengeli beslenme, düzenli spor gibi hayat kalitesini arttırıcı pek çok etkenin de cilt güzelliğine katkıda bulunduğunu ve rahatsız edici görüntüleri engellediğini unutmamak gerekli.

Profesyonel çözümleri denemeden önce evde cilt lekelerine karşı önerilen bazı doğal maddeler de mevcut. Bu maddeleri sırası ile deneyerek uzman tedavisinden önce kısıtlı da olsa bir başarı elde edebilirsiniz.

-          Çay yağı

-          Sulandırılmış elma sirkesi

-          Sararmış salatalık

Üçünü de aynı anda uygulamaktan kaçınmanız ve salatalık haricinde olanları su ile karıştırmanız faydalı olacaktır. Yüzünüzde 5-10 dk boyunca tuttuğunuz bu çözümleri kullandıktan sonra yüzünüzü ılık bir su ile nazikçe yıkamanız ve bu işlemi günde bir kaç defa gerçekleştirmeniz gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder