GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYATI


Göğüs büyütme ameliyatı veya bir diğer adıyla meme büyütme ameliyatı bütün estetik ameliyat çeşitleri arasında popüleriği ile liderliği her zaman koruyor. Kadınların en çok dikkat çeken bölgeleri arasında yer alan göğüsler aynı zamanda cinselliği ve kadınlığı simgeleyen en önemli yerler arasında. Ayrıca göğüs büyütme ameliyatlarının kolay ve uygun maliyetli olarak gerçekleştirilmesi de kadınların ilgisini cezbediyor.

En basit şekilde anlatmak gerekirse göğüs büyütme ameliyatı, memenin altına yerleştirilen ve içinde jel bir sıvı olan silikon maddesinin uygun şekilde vücuda implemente edilmesidir. Her ne kadar cerrahi olarak yerleşiminden tutun da büyüklüğüne kadar pek çok düşünülmesi gereken farklı kriter olsa da hastaların bütün bu teknik detayları öğrenmelerine elbette gerek yok.

Kadınları göğüs büyütme ameliyatında en çok ilgilendiren sorulardan bir tanesi ameliyat sonrası herhangi bir iz kalıp kalmayacağıdır.

Maalesef bütün cerrahi operasyonların sonucunda operasyona dair izler vücutta kalır. Ancak işinde uzman bir estetik doktoru tarafından gerçekleştirilen ameliyatların ardından kalan izler gözardı edilebilecek düzeyde hafif olurlar ve boyları bir kaç santimetreden daha uzun olmaz. Özellikle koltuk altı gibi yerlerden gerçekleştirilen silikon yerleştirme işlemi kesiğin yer aldığı konumdan dolayı hastanın günlük ve cinsel yaşamını hiç bir şekilde etkilemeyecek düzeydedir.

Meme büyütme ameliyatı herhangi bir şekilde kanser ve türevleri hastalıklara yol açmaz ve sağlığa da herhangi bir bilinen yan etkisi yoktur. Elbette gerçekleşebilecek ameliyat sonrası rahatsızlıkları önleyebilmek için işinin ehli bir uzmanla çalışmanız ve ameliyat koşullarının hijyenik olması gereklidir. Bu tip sorunlar çoğunlukla göğüse yerleştirilen silikondan değil uygun olmayan ameliyat gereçleri ve acemi doktorların hatalarından kaynaklanır.

Ameliyat sırasında erişilmesi gereken göğüs büyüklüğüne tek başınıza karar vermemeniz ve doktorunuzun size vereceği tavsiyeleri dinlemeniz çok önemlidir. Zira hastaların istedikleri büyüklük ve şekiller vücudun genel anatomisine aykırı olabildiği için bu konuda onlarca çalışma gerçekleştirmiş doktorların görüşleri de ameliyat sonrasında herhangi bir hayal kırıklığı yaşamamanız için çok değerli.

Silikonların patlaması özellikle medyada kendine geniş yer bulan konulardan bir tanesi. Ölümcül kazalar ve sivri cisimlerin göğüslere temas etmesi gibi ekstrem durumlar haricinde göğüse yerleştirilen silikonların patlama riski bulunmamaktadır. Özellikle cinsel hayattan kaynaklanan hareketlerin silikonlar üzerinde ciddi bir baskı oluşturmadığı düşünüldüğünde bu konuda hastaların içi rahat edebilir.

Göğüs büyütmenin dikkatli bir şekilde gerçekleştirildiğinde emzirmeye ve süt üretimine bir zararı olmadığı gibi ameliyat sonrası ilk zamanlarda gerçekleşen hafif meme ucu his kayıpları haricinde uzun vadeli herhangi bir yan etkisi de bulunmamaktadır. Ameliyat sonrasında yer alan sızı, hissizlik gibi ufak etkiler iyileşme sürecinin sona ermesinin ardından son bulmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder