ÇENE ESTETİĞİ AMELİYATI NEDİR


Estetik ameliyatlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok merak edilen, en çok konuşulan ve aynı zamanda en çok korkulanlar arasındaki yerini koruyor. Cerrahi operasyonlardan endişelenenlerin meraklarını gidermeleri ise uzmanların yanında bilgi edinebilecekleri diğer kaynaklara kalıyor.

Burun ve göğüs estetiğinden sonra en çok merak edilen estetik konularından bir tanesi de çene estetiği. Özellikle ergenlik döneminden sonra gerçekleşen fiziksel değişimlerin çene bölgesinde istenilen şekilde olmaması, üst ve alt çeneler arasındaki orantı bozukluğu gibi konular her yaştan kadınların en çok rahatsız olduğu çene estetiği problemlerinden.

Tabii ki vücudumuzun her bölgesinde olduğu gibi modern tıp bu konuda da çözümler üretmiş durumda ve çene estetiğine yönelik ameliyatlar gün geçtikçe daha da popüler olmaya devam ediyor. Çene yapılarındaki orantısızlıklardan tutun da diş problemlerine kadar pek çok soruna çözüm bulabilen çene estetiği ameliyatı genel anestezi yöntemiyle yapılıyor ve bir kaç saatten daha uzun sürmüyor.

Ancak ameliyat öncesinde başvurduğunuz uzmanın bir diş doktoru ile birlikte çalışması gerekiyor. Dişlerinizin düzgün bir yapıda kalabilmesi için takılması gereken teller, çıkarılması gereken kalıplar gibi zorunluluklar nedeniyle çene estetiği ameliyatından önce bir kaç aylık bir hazırlık dönemi mevcut. Bu anlamda burun estetiği ameliyatından oldukça ayrılıyor denilebilir.

Ameliyat sırasında alt ya da üst çene kemiği uzmanın gerekli gördüğü yerlerden kırılıyor ve diş hekiminin hazırladığı kalıplar kullanılarak dişler olmaları gereken konumlarda yeniden şekillendiriliyor. Ardından çenenin şeklini olduğu gibi tutmak amacıyla çeşitli vida ve plaklar kullanılarak yerine oturtuluyor.

Bunun dışında çene uçlarında varolabilecek şekil bozuklukları ve uzunluk farkları mevcutsa çeşitli dolgu malzemeleri kullanılarak çene şişirilebilir. Köşeli çenelerde ise çene kemiğinin törpülenmesi vasıtasıyla çenelere istenilen şekil verilebilmektedir. Daha ufak çaplı olan bu tip operasyonların iyileşme süreci de elbette karmaşık çene estetiği operasyonlarına göre daha kısa sürüyor.

Çene estetiği ameliyatı tamamlandıktan sonra bir süre sadece sıvı gıdalar ile beslenme sağlanır ve diş hekiminin gözetiminde tedaviye devam edilir. Varolan ağrılar, şişlikler ve diğer rahatsızlıklar en geç bir hafta içerisinde kaybolur ve böylece istenen çene görüntüsü biraz hasta açısından zahmetli olsa da elde edilmiş olur.

0 yorum:

Yorum Gönder