YAĞ ALDIRMA AMELİYATI ZARARLI MI


Yağ aldırma ameliyatları, operasyonları veya diğer adıyla liposuction işlemi fazla kilolarından ve yağlarından kurtulmak isteyenlerin başvurduğu alternatif çözümlerden bir tanesi. Açık konuşmak gerekirse bu işlem kimi uzmanlar tarafından büyük oranda karşı çıkılırken diğer uzmanlar ise yağ aldırma ameliyatlarının tamamen normal ve sağlıklı olduğundan dem vuruyorlar.

Yağ aldırma operasyonlarının çok basit birer estetik ameliyat oldukları savunulsa da hataların gerçekleşme olasılığının yüksek olması operasyonu tehlikeli hale getirebiliyor. Dünya’da basenler ve karın en çok yağ aldırılan bölgeler arasında yer alıyor ve kadınlar kadar erkekler de bu ameliyatlara rağbet eder duruma geldi.

Ancak liposuction operasyonlarında gerçekleşen belki de çok ufak hatalar bile hastaların iç organlarına büyük zararlar verebiliyor ve çeşitli enfeksiyonlar, organ yetmezlikleri ve ölümlerle karşılaşanların adedi hiç de azısanamayacak düzeyde.

Vücudun doğal yapısı içerisinde üretilen ve depolanan yağ tabakasının bu şekilde yapay bir işlemle alınması kişinin doğal metabolizmik yapısını bozabiliyor ve alınan yağ yerine suyun yerleşmesi, ağrılar meydana gelmesi ve sürekli uyku hali gibi çeşitli rahatsızlıklar meydana gelebiliyor.

Bunun yanında işlemi gerçekleştiren cerrahların hastalara yağ aldırmayı yanlış şekilde pazarlamaları, gerçekten fazla olan yağları almakla bırakmak yerine insanları zayıflatmaya çalışmaları en büyük sorunlardan bir tanesi. Bu konuda ticari amaçtan önce hastalarının sağlığını düşünen uzmanlar sadece fazlalık olan yerlerde aşırıya kaçmayacak şekilde operasyonlar gerçekleştirmeye dikkat ediyorlar ve yağ aldırmanın sağlıklı beslenme, spor gibi çeşitli zayıflama programlarının bir parçası olmadığını hastalarına bildiriyorlar.

Ayrıca yağ alımı sırasında vücuttaki oranlara dikkat edilmezse ve ufak yanlışlıklar göz ardı edilirse hastanın istemediği fiziksel görüntüler ile karşılaşması da olası. Her ne kadar yağ cilt altından alındığı için açık şekilde yaralar meydana gelmese de yüksek miktarda yağ çekimlerinde bu yaralar iltihaplanabiliyor, enfeksiyon kapabiliyor ve akciğer ile beyine pıhtılar göndererek ölüme varan zararlar meydana getirebiliyorlar.

İnsan bedeninin sağlıklı çalışmak için alışkın olduğu yağ oranını zaman içerisinde dengelemesi gerektiğini de unutmamak gerekiyor. Vücut üzerinde bu derecede ani değişiklikleri tolere edebilmek oldukça zor ve bunun beraberinde getirdiği problemler normal yollardan kilo vermeye çalışmaktan çok daha meşakkatli.

Yağ aldırma operasyonları geçirme gibi planlarınız varsa öncelikle diyetisyen ve sağlıklı yaşam uzmanlarıyla görüşmeniz, onlarla gerçekleştirdiğiniz uzun dönemli ve sağlıklı programlardan sonra hala fazlalık diyebileceğiniz yağ dokularınız kalırsa onlara ince ayarlar çekmek için liposuction gerçekleştirmeniz çok daha önerilen bir yöntem.

Elbette bu işlemlerin hepsini alanında uzman ve size hayaller pazarlayacak değil sağlığınızı dikkate alacak bir doktorla gerçekleştirmeniz gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder