Esmerlere Yakışan Parfümler


Parfüm seçimi pek çoğumuzun pek de dikkat etmeden ya da önem vermeden gerçekleştirdiği şeyler arasında yer alıyor. Aslında dikkat etmemekten ziyade parfümün genel kokusunu beğeniyorsak hemen alıyoruz ve aslında tenimize ne kadar uygun olduğuna pek de dikkat etmiyoruz. Parfümleri sadece bir anda kola sıkarak ya da kapağından koklayarak maalesef onun size uygun olup olmadığını anlamak pek mümkün değil ve bu durum parfümü satın aldıktan sonra anlaşıldığında her şey için çok geç oluyor. Beslenme düzeninizden tutun da ten kokunuz ve ten renginize kadar pek çok konu parfümün üzerinizde nasıl duracağını etkiliyor ve biz de bu nedenle ilk olarak esmerlerin hangi tipteki parfümleri kullanmaları gerektiğine dair ufak bir araştırma yaptık.

Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre esmerlerin ciltlerinde genellikle daha fazla yağ bulunuyor ve bu nedenle parfümlerin ten üzerinde kalma süresi de uzuyor. Zira yağsız ciltlerde hemen buharlaşabilen parfümler, yağa yapıştıkları zaman buharlaşmaları da oldukça zorlaşıyor. Dolayısıyla yağınızda bulunan parfüm molekülleri, sarışınlara göre çok daha uzun süre teninizde bulunur ve koku daha da yoğun olarak hissedilebilir.

Bu yağlarla parfümün uyumu, güzel bir intiba bırakmak için oldukça önemli. Esmer ciltler için biraz daha baharat aromalı yahut doğuya özgü oryantal kokuların daha iyi bir tercih olduğu pek çok otorite tarafından açıklanıyor. Bu nedenle daha sert ve kesin hisler veren kokuların esmerler için uygun olduğunu söylemek mümkün ancak beyaz tenlilerde bu durum parfümün olduğundan fazla hissedilmesine neden olacaktır. Gereğinden ağır ve fazla hissedilen parfümlerin de kötü bir etki bıraktığını dikkate alırsak, bu tip kokuları sarışınlar için önermiyoruz ancak esmerler güvenle kullanabilirler.

Baharatlı ya da aromalı parfümlerin genel yapısı ise çeşitli ağaçlardan elde edilen kokular, amber, vanilya yahut misk olarak ortaya çıkmaktadır. Tabii ki her esmer ciltte hepsi birden en iyi tercih olmayacaktır ve size tam uyanını deneme yanılma yöntemi ile bulmanız gerekiyor. Parfüm denerken cildinizin temiz olduğundan ve denemelerden önce çok baharatlı yemekler tüketmediğinizden de emin olmalısınız. Yediğiniz besinlerin ve temiz olmayan cildin parfüm kokusu üzerinde ciddi bir etkisi olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder